Duitse vrachtwagenchauffeur (50) overleden na botsing tegen viaduct bij Leusden

Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Kleef is vanochtend bij een verkeersongeval op de A28 bij Leusden om het leven gekomen. Hij botste rond 10.00 uur frontaal op een pijler van een viaduct Heiligenbergerweg. 

De bestuurder zat na het ongeluk bekneld. Hij bezweek aan zijn verwondingen. Het lichaam van de man is omstreeks 14.00 uur uit de truck gehaald en in een lijkauto afgevoerd. De brandweer heeft witte schermen geplaatst op de plek van het ongeluk. Ook arriveerde er een traumahelikopter. De cabine van de vrachtwagen is volledig verwoest. Op foto's is te zien dat een uit-bord van een afslag om een pilaar van het viaduct gekruld is.

Even voor half zes meldde Rijkswaterstaat dat twee rijstroken weer open zijn. De rechterrijstrook en de afrit Leusden(7) blijven afgesloten voor een spoedreparatie aan het asfalt. Verkeer kan keren bij Amersfoort (afrit 8). De omleidingen zijn ingetrokken door file op de omleidingsroutes. 

Viaduct open

Auto- en fietsverkeer van Leusden naar Amersfoort en andersom kon de hele middag geen gebruik maken van de Heiligenbergerweg omdat er kans was op instortingsgevaar. Volgens woordvoerder van Rijkswaterstaat, Bart Audenaert, is het viaduct inmiddels geïnspecteerd en veilig verklaard. Audenaert: ,,We zijn met man en macht bezig de weg vrij te maken, maar het is een zware klus. De weg is afgesloten omdat er een kraan bezig is de vrachtwagen te bergen." Als de vrachtwagen is weggehaald, kan de weg worden geïnspecteerd. ,,Als het asfalt goed is, dan is de prognose dat de weg om 18.00 uur weer opengaat. Als er veel schade aan het asfalt is dan kan het langer duren."

Rijkswaterstaat adviseert automobilisten dan ook om niet de weg op te gaan. ,,We raden mensen aan om de reis uit te stellen omdat wij zeer ernstige verkeershinder verwachten door het ongeval. Automobilisten moeten rekening houden meet veel langere reistijden." 

Verkeerschaos

In Amersfoort is de avondspits zeer druk als gevolg van het ongeluk. Op de Stadsring, Hogeweg, Ringweg Randenbroek, Gasthuislaan, Daam Fockemalaan en Barchman Wuytierslaan staat het verkeer vast. Ook op de Groene Zoom in Leusden staat het verkeer vast.

Automobilisten worden geadviseerd om te rijden via Hilversum over de A27 en de A1 of via Ede/Barneveld over de A12 en A30. ,,De avondspits is net begonnen en de omleidingsroutes lopen inmiddels ook al vol. 

De tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
© Michiel van Beers

Niet filmen

Bestuurders die het ongeval al rijdend filmen, worden bekeurd. Dat meldt de politie op Twitter.

Aan de andere kant van de snelweg botste vanochtend rond 06.30 uur twee auto's op elkaar op de A28. De voorste knalde door de klap op een vrachtwagen. Er waren geen gewonden. De auto's zijn meegenomen. 

Volledig scherm
© Keistadnieuws
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
1-2
AZAZ
away logo
home logo RKC WaalwijkRKC
40'
1-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
41'
1-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
20:45
Fortuna SittardFOR
away logo