Volledig scherm
© ANP

Duiven houdt thema-avond 'Laat je niet overvallen'

DUIVEN - 69 Duivense ondernemers praten woensdagavond over overvallen en winkeldiefstallen.Zij hebben zich opgegeven voor dethemabijeenkomst van de gemeente, de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. De gemeente Duiven neemt het thema van de avond bloedserieus.

Volgens de lokale overheid is de emotionele impact van een overval, afpersing en winkeldiefstal op ondernemers en hun medewerkers namelijk bijzonder groot.

Adviezen
Tijdens het treffen – dit is besloten en dus niet toegankelijk voor publiek – worden ook adviezen gegeven. Zo zijn het gezamenlijk openen en sluiten van winkels, het stimuleren van pinbetalingen en het opstellen van duidelijke huisregels zinvol.

Terugloop incidenten
Wat de inbraak- en diefstallencijfers betreft had de gemeente de bijeenkomst beter eerder kunnen houden, want na 2013 is het aantal geregistreerde incidenten afgenomen.

Waren er in 2012 en 2013 in totaal bijvoorbeeld 20 diefstallen en inbraken, de afgelopen twee jaar waren dat er nog 16. Winkeldiefstallen liepen terug van 27 in 2012 en 2013 naar 18 in 2014 en 2015.