Volledig scherm
Een van de stands op de Techniekdag. © Theo Kock

Duizenden bezoeken Liemerse techniekdag in Zevenaar (video)

ZEVENAAR - Enkele duizenden belangstellenden bezochten zaterdag de jaarlijkse Liemerse techniekdag.Die werd ditmaal gehouden bij Kamps de Wild aan de Edisonstraat in Zevenaar.

Zo'n 50 ondernemers en onderwijsinstellingen op het gebied van technische toepassingen presenteerden zich in de bedrijfshallen van Kamps de Wild, distributeur van landbouwmachines.

Muur metselen
Bezoekers konden zelf aan de slag, onder meer door een muurtje te metselen, proefjes te doen in de truck van de HAN of operatie-apparatuur te proberen bij de stand van Ziekenhuis Rijnstate.„We willen mensen enthousiast maken voor techniek", zegt Albert Staring, docent op het Liemers College, werkzaam bij de Wegenwacht en betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse techniekdag in de Liemers. „We moeten echt ons best doen om ze binnen te halen en warm te maken voor techniek. Al gaat het weer iets beter dan een jaar of wat geleden."

Aanwezigen
De Liemerse techniekdag werd geopend door loco-burgemeester Anja van Norel van Zevenaar. Ook Marcel Hielkema (voorzitter VNO-NCW), Theo Kampschreur (wethouder gemeente Westervoort en voorzitter POA de Liemers), Henk Dekker (voorzitter Lindus) en gastheer Dick Melessen (directeur Kamps de Wild) waren aanwezig.

Bekijk hieronder een video van de Techniekdag.

Volledig scherm
Leerlingen aan het werk tijdens de Techniekdag. © Theo Kock