Tenten van dakloze arbeidsmigranten worden opgeruimd bij de ontruiming van een illegaal tentenkamp in Tiel.
Volledig scherm
PREMIUM
Tenten van dakloze arbeidsmigranten worden opgeruimd bij de ontruiming van een illegaal tentenkamp in Tiel. © Raphael Drent

Duizenden dakloze arbeidsmigranten zwerven rond: ‘Ze schamen zich vaak om terug te keren naar Polen’

TIEL -  Duizenden afgedankte arbeidsmigranten zwerven jaarlijks op straat in Nederland. Slechts enkele gemeenten, zoals Tilburg, richten momenteel tenten in voor de opvang van deze groeiende groep daklozen. Veel gemeenten doen niks, uit vrees ook andere daklozen te trekken. Tiel ontruimde gisteren juist een illegaal tentenkamp langs de A15. Waar de bewoners heen gaan is ongewis. 

12 reacties

 • Wilhelmus Liebrand

  1 jaar geleden
  Hoe zei Balkenende het ook al weer? We moeten terug naar de tijd van de V.O.C. Mijn inziens is die tijd nooit weggeweest,we zijn nog altijd top in de slavenhandel en het uitbuiten van andere mensen om ze daarna als oud vuil af te danken ze.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  We moeten hier de zelfde methode toepassen als in o.a Zweden , wie werkloos raakt heeft enkele maanden de tijd om weer werk te zoeken , en anders...helaas...pindakaas...weer terug naar eigen land...het is dan ook niet verwonderlijk dat het hier in ons land overal een puinhoop is...hier blijven ze maar uitzichtloos pamperen met die mensen , en daarbij ook nog eens al die asielzoekers erbij , begint ons land al aardig op een soort bananen republiek te lijken !
 • Erwin Damhuis

  1 jaar geleden
  Lang leve het Schengen verdrag van vrij vervoer van goederen en personen binnen EU. Dit zijn de zgn "neveneffecten" hard maar waar. Het bedrijfsleven profiteert enorm van de goedkope arbeidskrachten welke qua belastingafdragen zeer aantrekkelijk zijn en voor minder salaris toch het "smerige" werk willen doen. Meer winst dus maar je ziet wel deze constructies hebben ook andere gevolgen. Onmenselijk af en toe maar zolang het geld regeeert..
 • Juelma Fjallsárlón

  1 jaar geleden
  Els Weber-van Dreuten. Hoe komen die mensen aan het geld om eerste levensbehoefte te komen. Gaaf land zeiden Kaag en Rutte. Ik schaam mij dat ik hier geboren ben. Alles wat opgebouwd door generaties na de oorlog nu alles naar de zodemieter word en al veel is geholpen. Als ik deze erbarmelijke omstandigheden zie dan is Nederland een derde wereld land geworden .
 • Ruben Driessen

  1 jaar geleden
  Mensen in de reacties die hier afgeven op Polen, Roemenen, Bulgaren beseffen zich onvoldoende welk merk deze mensen verrichten. Het plukken van fruit, het oogsten van groenten, het werken in een slachthuis. Het tegen matige betaling werken in de bouw. We mogen deze mensen dankbaar zijn, Onze boodschappen blijven enigszins betaalbaar hierdoor. Daarnaast willen autochtone Nederlanders dit werk vaak niet meer doen. De woningmarkt is uitgekookt, overkookt, doorgeslagen. Mede door de vele regels.