Volledig scherm
© Dutch Turks

'DutchTurks zijn niet tegen vrijheid van meningsuiting'

ARNHEM - De makers van nieuwssite DutchTurks, die alarm sloegen over de komst de omstreden Koerdische politica Tuba Hezer naar Arnhem, stellen met nadruk dat ze niet tegen de vrijheid van meningsuiting zijn.Woordvoerder Kaya van de nieuwssite gaf met zijn mensen direct na de afgelasting van de bijeenkomst in Rozet in Arnhem een verklaring uit.

'Het is niet de bedoeling om de vrijheid van meningsuiting van anderen aan banden te leggen of om kritiek op Turkije of de Turkse politiek de kop in te drukken.' Wel vinden ze bij DutchTurks dat Hezers bezoek aan een begrafenis van de aanslagpleger van Ankara 'waarbij burgerslachtoffers van 4,5 tot 66 jaar oud vielen' volkomen terecht grote vraagtekens oproept.

Polarisatie
'Het hier naartoe halen van Hezer druist niet alleen in tegen waar onze democratische rechtstaat voor staat, maar zorgt ook voor onnodige polarisatie. Het nastreven van een vreedzame oplossing voor conflicten en het respecteren van de onschendbaarheid van het menselijk leven is één van de pijlers van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.'

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo