Volledig scherm
Jan Speijers op de ecologische zone met klauterstammen. Foto Marc Pluim

'Ecoklautertuin' zorgt voor ophef in Malburgen

ARNHEM - Malburgenaren onder aanvoering van oud-buschauffeur Jan Speijers zijn woest over de aanleg van een nieuwe speeltuin in hun buurt in Arnhem-Zuid.Sommigen noemen het een 'horrorspeeltuin'.

Speijers verzamelde eerder 80 handtekeningen onder buurtbewoners die om 'normale speeltoestellen' vroegen langs de Zeegsingel tussen Wikkestraat en de Bereklauwstraat. „Opeens liggen er overal ruwe boomstammen waar we niet om gevraagd hebben. Het is een rotzooitje en nog gevaarlijk voor kinderen ook."

Keurmeester
Bosbouwer Tjerk Steenbergen uit Bennekom zegt dat het heel mooi wordt en dat er nog een keurmeester komt om alles op veiligheid te testen. „Noem het geen speeltuin, dat mag absoluut niet. Dit is een ecologische zone en een hoogwaterbuffer, daar mag helemaal geen speeltuin liggen. Maar het moet ook een leuke hangplek worden, voor jong en oud. De gemeente zoekt naar wegen om de regels op te rekken. Daarin tonen ze lef, vind ik."

Feestje
Alles wordt heringericht op basis van een plan van landarchitect Rob Aben na veel overleg tussen de gemeente en woningcorporaties Volkshuisvesting en Vivare. Donderdagmiddag is er een feestje bij de ecozone op de hoek van de Zeegsingel en de Bereklauwstraat ter gelegenheid van de oplevering van 66 nieuwe woningen van Vivare. Het begint om 15.00 uur.