Volledig scherm
© Max Willemsen

'Economisch kan er meer uit 'de grens' worden gehaald'

SÜDERWICK - Bedrijven en opleidingen aan weerszijden van de grens kunnen profijt halen uit een betere samenwerking.Dat zei burgemeester Bert Berghoef van Aalten vandaagin Süderwick. Berghoef deed zijn uitspraak op een minisymposium in atelier Grenzblick, ter afsluiting van het project 250 Jaar Grens.

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat de grens tussen Münsterland en Gelre werd vastgesteld.

Samenwerken
250 Jaar Grens begon als een cultuurhistorisch project, maar werd breder toen ook de gemeenten aan weerszijden van de grens en de Euregio zich aansloten. „Als je wilt samenwerken op het gebied van zorg of veiligheid, krijg je te maken met regels. En die zijn aan weerszijden altijd verschillend", aldus Freek Diersen, lid van de Aaltense gemeenteraad (CDA) en van de Euregio.

Wedstrijd
Aan het project was ook een fotowedstrijd gekoppeld. Die werd bij de kinderen gewonnen door Max Willemsen uit Silvolde, bij de scholieren door het Assink Lyceum uit Eibergen en bij de volwassenen door Jeroen de Jong uit Gaanderen.

De winnende foto van Max Willemsen.

Volledig scherm
© Jeroen de Jong

De winnende foto van Jeroen de Jong.

Volledig scherm
De winnende foto van Max Willemsen uit Silvolde. © Max Willemsen
Volledig scherm
Een spiraal van foto’s, getiteld Sporen van de grens, in de tuin van atelier Grenzblick, gemaakt door het Aaltense CDA-raadslid Freek Diersen, is op haar beurt weer onderwerp van een fotgraferende dame. © Jan van den Brink
Volledig scherm
De winnende foto van Jeroen de Jong uit Gaanderen. © Jeroen de Jong