Volledig scherm
De Kop van de Parkweg, Foto Tamara Reijers

'Ede heeft plots nieuwe koper voor Kop van Parkweg'

EDE - Al jaren hangen de tekeningen voor de bouw van een nieuw appartementencomplex op de Kop van de Parkweg aan de wand bij projectontwikkelaar Kuipers in Ede. Tot stomme verbazing van Kuipers presenteert Ede nu een nieuwe ontwikkelaar voor hetzelfde deelgebied. Ede heeft deze grond nu in zijn geheel aan een ander verkocht.

De koper is Mateboer Groep uit Kampen. De koopovereenkomst is deze week ondertekend en Mateboer hoopt begin volgend jaar al aan de slag te gaan.

Koopcontract
En dat zorgt voor bevreemding bij Kuipers. Nico Kuipers claimt een koopcontract te hebben met de gemeente over dit terrein. Volgens de gemeente Ede is daar echter geen sprake van. „Wij zijn vrij dit stuk te verkopen." Kuipers laat weten te gaan onderzoeken wat er precies speelt.

Conflict
Kuipers en de gemeente hebben al enige tijd een conflict over de ontwikkelingen in de deels verloederde Kop van de Parkweg. Kuipers heeft in verschillende deelgebieden panden aangekocht met als doel er later te gaan bouwen. Een terrein is volledig eigendom van Kuipers, het deel is ook klaar te bebouwen.

Omdat de gemeente een rechtszaak is begonnen tegen Kuipers om hem te dwingen elders grond af te nemen, heeft de ontwikkelaar besloten nu nog nergens te beginnen met bouwen.