Een eerdere impressie van de publieksattractie in Ede.
Volledig scherm
Een eerdere impressie van de publieksattractie in Ede. © World Food Center Development B.V.

Ede krijgt definitief voedselpretpark: raad stemt in met WFC Experience

EDE - Het is nu definitief: Ede krijgt een voedselattractie. De Edese raad stemde donderdag in met de bouw van een ‘WFC Experience’. De raadsleden deden dat echter pas nadat ze voor de gemeente extra financiële zekerheid regelden. 

8 reacties

 • Raymond flens

  1 jaar geleden
  Ja natuurlijk hebben ze dat gedaan. De gemeente Ede is namelijk een kei in het verspillen van heel veel geld. Maar wat een vooruitzicht: we kunnen straks glijden van een broccoli en lekker dansen met Sjaak sperciboon of wat van vreselijke mascotte er gaat rondlopen. En wat denk je van een draaimolen, helemaal gemaakt uit de combinatie van de schijf van 5. Wow. Nou ik weet niet wat jullie ervan denken, maar ik ben om. Kan niet wachten. Efteling zeg maar dag met je handje, WFC IT IS!!!
 • Jeroen van de kraats

  1 jaar geleden
  Wat een kansloze aktie weer... Ik vraag me af of de wijze mannen er al eens over hebben nagedacht dat vooral de bouwkosten sinds de 1e ramingen fors gestegen zijn? Ook het feit dat er nagenoeg geen bedrijven zijn die er geld in willen investeren zou al voor de nodige vraagtekens moeten zorgen lijkt me. Laat pretparken gewoon over aan commerciële partijen en blijf daar als gemeente en overheid buiten. Vervelend om te zeggen maar de heren in de Raad hebben daar gewoon geen kaas van gegeten.
 • Barend Methorst

  1 jaar geleden
  Geweldig , laat maar zo snel mogelijk komen . We moeten eens ophouden met dat negatieve gezeur en dit positieve project omarmen. Wees trots dat dit in Ede komt .
 • C. v. Bergen

  1 jaar geleden
  Pure geldverspilling. Dit is nu echt geld over de balk smijten over enkele jaren weten ze niet waar ze moeten gaan leuren omdat ze de begroting niet rond krijgen, door gewoon veel te weinig betalende bezoekers. Er zijn nog zoveel dingen waar dit bedrag en energie aan besteed kunnen worden waar veel mensen een hele lange tijd plezier aan kunnen beleven. Het is triest dat een paar mensen dit paradepaardje willen doorduwen terwijl de gemeenteraad de opdracht geeft om eerst meer draagvlak te creëren
 • Wil Kaap

  1 jaar geleden
  Ik ga er van uit dat iedereen die voor heeft gestemd ook persoonlijk verantwoordelijk is.