Femke Akerboom bij de afgesloten spoorwegovergang aan de Kerkweg in Ede. Samen met een aantal andere bewoners uit Ede-Zuid wil ze de verbinding met het centrum weer herstellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Femke Akerboom bij de afgesloten spoorwegovergang aan de Kerkweg in Ede. Samen met een aantal andere bewoners uit Ede-Zuid wil ze de verbinding met het centrum weer herstellen. © Herman Stöver

Ede-Zuid voelt zich in steek gelaten: ‘Desnoods graven we die tunnel zelf, maar we gaan naar Noord’

Bennekom-Noord noemen ze zichzelf al gekscherend. Nog altijd zijn veel bewoners van Ede-Zuid boos en teleurgesteld over de sluiting van de spoorwegovergang Kerkweg. Hiermee verloren zij een half jaar geleden hun ‘natuurlijke verbinding’ met het centrum. Ze roepen de politiek nu op een tunnel weer op de agenda te zetten. ‘Want we horen erbij’.

2 reacties

  • Gert Visser

    1 maand geleden
    Kom gewoon gezellig met de fiets (over de snelfietsroute) je boodschappen doen in het centrum van Bennekom. En kom je met de auto het parkeren is hier nog gratis.
  • Total Disaster

    1 maand geleden
    Ik woon in Ede Zuid maar ben erg blij met de sluiting. De sluiting zorgt namelijk voor veel minder sluipverkeer, er is een fietstunnel (beetje bewegen kan bij de gem. Nederlander geen kwaad) en je kunt via de Jan T. Laan/Klinkerb. weg altijd nog zeer makkelijk met de auto in het centrum komen. Trouwens....dat de heer Kees Heij door de jaren heen zijn dosis gezelligheid uit de overgang heeft moeten halen is natuurlijk hartstikke triest maar geen reden om een verkeerssituatie te wijzigen.