Volledig scherm
© Martin Ommering

Edenaren gaan betalen voor aanbieden restafval

EDE - Edenaren gaan vanaf 1 januari 2018 betalen voor de keren dat ze hun container met restafval aanbieden of hun vuilniszak in een ondergrondse container deponeren.Het basisbedrag van de afvalstoffenheffing gaat wel omlaag. Een ruime meerderheid in de raad stemde donderdag in met dit plan, bedoeld om Edenaren hun afval veel beter te laten scheiden.

Bij het plan hoort ook een vierde container voor plastic, metaal en drinkpakken die al in 2017 wordt uitgedeeld.

Hulpmiddelen
Bewoners van appartementen en huizen met een perceel kleiner dan 150 vierkante meter houden drie containers. Zij moeten echter hun restafval voortaan wegbrengen naar een ondergrondse container in de straat. Wethouder Leon Meijer gaat bovendien onderzoeken of inwoners die vanwege hun ziekte veel medische hulpmiddelen bij het restafval deponeren, gecompenseerd kunnen worden.

Afvalstoffenheffing
De raad nam bovendien een motie van CDA, ChristenUnie en GroenLinks/PE aan waarin Meijer wordt opgedragen een oplossing te zoeken voor jonge gezinnen met kinderen. Die zouden vanwege de vele luiers die ze in het restafval doen, al snel flink meer afvalstoffenheffing moeten betalen. Ze willen onderzoeken of hier een compensatie voor gevonden kan worden of een andere oplossing. Dit laatste voorstel werd slechts met een nipte meerderheid aangenomen. Vooral D66 en de VVD zijn er fel op tegen.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo