Annemarie Haverkamp
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Haverkamp © Paul Rapp

Een deel van de meest kwetsbare Nederlanders krijgt helemaal geen vaccin: ‘Het is een vergeten groep’

NIJMEGEN - Ouders van thuiswonende kinderen met een handicap zijn ontstemd dat ze van het kabinet geen enkele voorrang krijgen in de vaccinatiestrategie. De kinderen onder de 18 jaar krijgen geen vaccin. Ook hun mantelzorgers niet. Verzorgers in gehandicapteninstellingen krijgen die wel. 

9 reacties

 • G.M. Wustefeld

  1 maand geleden
  Iedereen wil graag voorrang, maar juist bij kwetsbaren weet je nog helemaal niet hoe de vaccinatie uitpakt. Dat blijft vooralsnog een onzekere uitkomst.
 • Ton Ton

  2 maanden geleden
  Weer iemand die vindt, op zich begrijpelijk, dat ze bij een groep hoort die voorrang moet krijgen. Maar als iedereen voorrang krijgt, dan is er geen voorrang meer. Ik wil ook voorrang: ik ben 58 jaar, door kanker geen weerstand meer. Als ik stevig corona krijg dan ga ik dood. Dat ga ik toch, binnen 2 tot 3 jaar. Dus als ik aan de beurt ben dan is het te laat.
 • Gerry Rutten

  2 maanden geleden
  Ze hebben helemaal niets onder controle, het is een grote puinhoop !
 • D.Oetinchem

  2 maanden geleden
  Het progamma is wel goed, de uitvoering niet. Heeft Nederland te weinig vaccin besteld. Lockdown, leg de voetbalcompetitie maar plat. Welk belang is hier belangrijker dan de volksgezondheid. Politiek raakt de controle kwijt.
 • JJ Orth

  2 maanden geleden
  Ze slaan de plank wel meer mis waarom worden de mensen vanaf 60 jaar en ouder met een medische indicatie niet eerder ingeënt en mensen van 18 tot 60 met een medische indicatie wel
 1. FC Twente zet dramatische thuisreeks voort tegen Willem II
  Samenvatting

  FC Twente zet dramati­sche thuisreeks voort tegen Willem II

  Het thuisvoordeel in de eredivisie is al geruime tijd niet aan FC Twente besteed. De Tukkers wisten in de lege Grolsch Veste ook niet van degradatiekandidaat Willem II te winnen en speelde met 1-1 gelijk. Daardoor wacht de club uit Enschede nog altijd op de eerste competitiezege op eigen veld sinds eind oktober. Willem II daarentegen is nu drie eredivisieduels op rij ongeslagen, maar de degradatiezorgen zijn nog altijd groot in Tilburg.
 1. Topdrukte bij buitenzwembad: 'Ik ben zo blij als een kind'
  Play

  Topdrukte bij buitenzwem­bad: 'Ik ben zo blij als een kind'

 2. 'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn
  Play

  'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn