Annemarie Haverkamp
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Haverkamp © Paul Rapp

Een deel van de meest kwetsbare Nederlanders krijgt helemaal geen vaccin: ‘Het is een vergeten groep’

NIJMEGEN - Ouders van thuiswonende kinderen met een handicap zijn ontstemd dat ze van het kabinet geen enkele voorrang krijgen in de vaccinatiestrategie. De kinderen onder de 18 jaar krijgen geen vaccin. Ook hun mantelzorgers niet. Verzorgers in gehandicapteninstellingen krijgen die wel. 

9 reacties

 • G.M. Wustefeld

  10 maanden geleden
  Iedereen wil graag voorrang, maar juist bij kwetsbaren weet je nog helemaal niet hoe de vaccinatie uitpakt. Dat blijft vooralsnog een onzekere uitkomst.
 • Ton Ton

  10 maanden geleden
  Weer iemand die vindt, op zich begrijpelijk, dat ze bij een groep hoort die voorrang moet krijgen. Maar als iedereen voorrang krijgt, dan is er geen voorrang meer. Ik wil ook voorrang: ik ben 58 jaar, door kanker geen weerstand meer. Als ik stevig corona krijg dan ga ik dood. Dat ga ik toch, binnen 2 tot 3 jaar. Dus als ik aan de beurt ben dan is het te laat.
 • Gerry Rutten

  10 maanden geleden
  Ze hebben helemaal niets onder controle, het is een grote puinhoop !
 • Bennie Hill

  10 maanden geleden
  Het progamma is wel goed, de uitvoering niet. Heeft Nederland te weinig vaccin besteld. Lockdown, leg de voetbalcompetitie maar plat. Welk belang is hier belangrijker dan de volksgezondheid. Politiek raakt de controle kwijt.
 • JJ Orth

  10 maanden geleden
  Ze slaan de plank wel meer mis waarom worden de mensen vanaf 60 jaar en ouder met een medische indicatie niet eerder ingeënt en mensen van 18 tot 60 met een medische indicatie wel
 1. Terugkeer uit Zuid-Afrika zorgt voor chaos op Schiphol, deel besmette passagiers mag gewoon naar huis
  PREMIUM
  omicronvariant

  Terugkeer uit Zuid-Afri­ka zorgt voor chaos op Schiphol, deel besmette passagiers mag gewoon naar huis

  De aankomst op Schiphol van de twee laatste vluchten vanuit Zuid-Afrika is gisteren ronduit chaotisch verlopen. Reizigers - die ellenlang moesten wachten op de luchthaven - klagen achteraf over de belabberde communicatie, te weinig eten en drinken, slechte hygiëne en een gebrek aan aparte ruimtes voor besmette passagiers. Uiteindelijk mocht een deel van de positief geteste passagiers vannacht ook naar huis, in plaats van naar een quarantainehotel.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?