Annemarie Haverkamp
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Haverkamp © Paul Rapp

Een deel van de meest kwetsbare Nederlanders krijgt helemaal geen vaccin: ‘Het is een vergeten groep’

NIJMEGEN - Ouders van thuiswonende kinderen met een handicap zijn ontstemd dat ze van het kabinet geen enkele voorrang krijgen in de vaccinatiestrategie. De kinderen onder de 18 jaar krijgen geen vaccin. Ook hun mantelzorgers niet. Verzorgers in gehandicapteninstellingen krijgen die wel. 

9 reacties

 • G.M. Wustefeld

  5 maanden geleden
  Iedereen wil graag voorrang, maar juist bij kwetsbaren weet je nog helemaal niet hoe de vaccinatie uitpakt. Dat blijft vooralsnog een onzekere uitkomst.
 • Ton Ton

  5 maanden geleden
  Weer iemand die vindt, op zich begrijpelijk, dat ze bij een groep hoort die voorrang moet krijgen. Maar als iedereen voorrang krijgt, dan is er geen voorrang meer. Ik wil ook voorrang: ik ben 58 jaar, door kanker geen weerstand meer. Als ik stevig corona krijg dan ga ik dood. Dat ga ik toch, binnen 2 tot 3 jaar. Dus als ik aan de beurt ben dan is het te laat.
 • Gerry Rutten

  5 maanden geleden
  Ze hebben helemaal niets onder controle, het is een grote puinhoop !
 • Bennie Hill

  5 maanden geleden
  Het progamma is wel goed, de uitvoering niet. Heeft Nederland te weinig vaccin besteld. Lockdown, leg de voetbalcompetitie maar plat. Welk belang is hier belangrijker dan de volksgezondheid. Politiek raakt de controle kwijt.
 • JJ Orth

  5 maanden geleden
  Ze slaan de plank wel meer mis waarom worden de mensen vanaf 60 jaar en ouder met een medische indicatie niet eerder ingeënt en mensen van 18 tot 60 met een medische indicatie wel
 1. Trotse Dumoulin overtuigend naar nationale titel tijdrijden: ‘Dit is toch wel de meest speciale’

  Trotse Dumoulin overtui­gend naar nationale titel tijdrijden: ‘Dit is toch wel de meest speciale’

  Tom Dumoulin reist volgende maand met een nationale titel af naar de olympische tijdrit. De kopman van Jumbo-Visma won vanavond in Emmen het NK. Het is zijn vierde nationale titel in de race tegen de klok. Dumoulin reed de 29,6 kilometer in 36.06. De 30-jarige Limburger van Jumbo-Visma was duidelijk sneller dan Sebastian Langeveld van EF Education-Nippo en zijn teamgenoot Koen Bouwman.