De garage/schuur in hartje Doesburg: het pand is verkocht voor meer dan 175.000 euro. De beoogde kopers gaan er een woonhuis van maken.
Volledig scherm
PREMIUM
De garage/schuur in hartje Doesburg: het pand is verkocht voor meer dan 175.000 euro. De beoogde kopers gaan er een woonhuis van maken. © theo kock persfotografie

Een huis voor 2 ton: Waar dan? Hoe dan? ‘Je koopt eigenlijk niks, alleen een locatie’

updateEen slordige 410.000 euro. Dat is de gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning. In een jaar tijd stegen de huizenprijzen met gemiddeld 20 procent. Waar kan je nog wat kopen met een modaal salaris? En wat krijg je voor 200.000 euro?

9 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Paul Jacobs, u bent vast een boomer met een fijn groot huis met flinke overwaarde en een riant pensioen, en daarom vindt u het nodig de aankomende huizenkoopgeneratie af te zeiken onder de dooddoener 'verwend'. Als ik op Funda kijk zie ik 16 woningen onder de twee ton, waarvan 8 reeds verkocht of onder bod, 4 die alleen gekocht kunnen worden door huurders van Talis en de andere vier flats tellen 40 tot 58 m2. Als je althans nog een hypotheek kunt krijgen met een nulurencontract. Hoezo verwend?
 • A Hendriksen

  3 maanden geleden
  Maak een noodplan: de komende 5 jaar alleen inbreiding, dus bestaande panden opdelen, opknappen en verloten! Na 5 jaar is de prijs heus gezakt, iedereen maakt elkaar gek! Dus simpel niet meedoen aan dit spelletje! Als investeerder hun te dure panden niet kwijtraken gaan ze vanzelf een andere hobby zoeken...
 • Paul Jacobs

  3 maanden geleden
  Alleen in Nijmegen staan op dit moment al 14 woningen te koop voor 2 ton of minder. Maar die zijn vast niet goed genoeg voor de verwende generatie.
 • Jessica Berends

  3 maanden geleden
  Nederland wordt niet groter, dus om alle mensen kwjjt te kunnen zul je ze of moeten doden, het land uit moeten sturen of... de hoogte in met bouwen. Er zijn genoeg plekken in de wereld waar 20 of 30 etages vanzelfsprekend is en de zaak betaalbaar houdt en met wat goede isolatie en sociaal bewustzijn moet dat ook in NL kunnen. Toch?
 • Ron van Dijk

  3 maanden geleden
  Bouwen, bouwen, bouwen is de enige oplossing om de woningnood met de bijbehorende absurde prijzen tegen te gaan. Vooral kleine, ekologische woningen om het grondverbruik en de gevolgen voor het milieu te beperken.