Boris van der Ham (voorzitter Humanistisch Verbond), Taco Ruighaver (Stichting De Vrolijkheid), Sinan Can, Nemr en Van Praagprijs-juryvoorzitter Andrée van Es.
Volledig scherm
PREMIUM
Boris van der Ham (voorzitter Humanistisch Verbond), Taco Ruighaver (Stichting De Vrolijkheid), Sinan Can, Nemr en Van Praagprijs-juryvoorzitter Andrée van Es. © Mag het licht aan festival

Een prijs voor Nemr en via hem voor heel veel anderen

Sinan Can ontmoetJournalist Sinan Can uit Nijmegen komt overal. Hij doet boodschappen in zijn stad, treint voor zijn werk naar Hilversum en reist over de hele wereld. Onderweg ontmoet hij mensen. Deze week schrijft hij over Nemr Salim, een 9-jarig Nederlands kind geboren in een azc.

Hij had een speech voorbereid en die was heel zoet. Bedenk je: het kereltje is 9 jaar oud. En dan een bijna volwassen toespraak voor een volle zaal...

Ik mocht enkele weken geleden de Van Praagprijs in ontvangst nemen, een soort oeuvreprijs. Het mooiste was dat mijn prijs eruit bestond dat ik zelf iemand in het zonnetje mocht zetten, een aanmoedigingsprijs mocht geven.