Boris van der Ham (voorzitter Humanistisch Verbond), Taco Ruighaver (Stichting De Vrolijkheid), Sinan Can, Nemr en Van Praagprijs-juryvoorzitter Andrée van Es.
Volledig scherm
PREMIUM
Boris van der Ham (voorzitter Humanistisch Verbond), Taco Ruighaver (Stichting De Vrolijkheid), Sinan Can, Nemr en Van Praagprijs-juryvoorzitter Andrée van Es. © Mag het licht aan festival

Een prijs voor Nemr en via hem voor heel veel anderen

Sinan Can ontmoetJournalist Sinan Can uit Nijmegen komt overal. Hij doet boodschappen in zijn stad, treint voor zijn werk naar Hilversum en reist over de hele wereld. Onderweg ontmoet hij mensen. Deze week schrijft hij over Nemr Salim, een 9-jarig Nederlands kind geboren in een azc.

 1. Sinds de aanslag op zijn leven zijn advocaat Schol en zijn partner voortdurend op hun hoede: ‘Maar ik laat mij niet intimideren’
  PREMIUM

  Sinds aanslag zijn advocaat Schol en zijn partner voortdu­rend op hun hoede: ‘Maar laat me niet intimide­ren’

  ALMELO/ENSCHEDE - Voor het eerst sinds de aanslag op zijn leven vertelden advocaat Philippe Schol en zijn partner dinsdag over die bewuste dag. Hun zorgeloze bestaan is voorbij. Er is veel pijn, emotionele en financiële schade. De opdrachtgever loopt nog vrij rond. Maar Schol is vastberaden „Ik zal nooit staken met mijn werk als curator, ik laat mij niet intimideren.”
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.