De beek in het Renkums Beekdal heeft na jaren weer stromend water door de vele regenval. Ellen Willems en Maarten Veldhuis lopen met Mick langs de beek.
Volledig scherm
PREMIUM
De beek in het Renkums Beekdal heeft na jaren weer stromend water door de vele regenval. Ellen Willems en Maarten Veldhuis lopen met Mick langs de beek. © Gerard Burgers

Een te nat voorjaar? De wilde orchidee is het gelukt om toch maar weer eens te bloeien


Journalist Ellen Willems van De Gelderlander loopt vier maanden met hond Mick met veel omwegen van Winterswijk tot Wageningen. Ze wil zien hoe klimaatverandering er van dichtbij uitziet. Deze etappe loopt ze bij Heelsum en Renkum, waar de beek eindelijk weer stroomt.

6 reacties

 • Joost Geulen

  4 dagen geleden
  Els en Aafke, het zou zomaar eens een losloopgebied kunnen zijn. Vaak storen mensen zich aan loslopende honden in juist die gebieden waar het is toegestaan. Misschien moeten jullie je ook niet meteen storen aan alles wat je ziet. Ga je ook zeuren als een hert of wolf in het water loopt?
 • Aafke Jansen

  1 week geleden
  Els, waarschijnlijk is dit een hele bijzondere hond waarvoor regels niet gelden. Net zoals alle andere honden die overal los mogen lopen van hun baasjes, die zijn allemaal heel bijzonder, zij luisteren namelijk altijd meteen en zijn heel voorspelbaar en zullen nooit, maar dan ook nooit voor problemen zorgen. /s
 • wim bos

  1 week geleden
  Klimaatverandering ja maar dan wel positief Ik zie planten die ik de laatste 50 jaar niet meer gezien heb
 • Els Weber-van Dreuten

  1 week geleden
  Waarom loopt die hond hier niet aan de riem maar verstoort hij het leven (als dat er is) in de beek?
 • B. Vermeulen

  1 week geleden
  Te nat, te droog, het is ook nooit goed. Het is een mooi Nederlands voor jaar, geniet er van.