Paul Rapp
Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Rapp

Een wrede déjà vu in Heumensoord: ‘Weer met niks beginnen, weer de teller op nul’

Mensonwaardig, zeiden de deskundigen in 2016. Toch is kamp Heumensoord in Nijmegen sinds augustus weer geopend voor asielzoekers. De vorige keer ging er veel mis in en om de tenten en kon iedereen dat zien, nu is het kamp een gesloten bolwerk. Wie wonen er? En hoe?

5 reacties

 • Bert Peters

  1 maand geleden
  Nederland wordt totaal immuun voor dit soort verhalen !!
 • Juelma Fjallsárlón

  1 maand geleden
  Asielzoekers , elke week honderden aan de deur in Ter Apel, geef die vrouwen de prikpil en die jonge knullen, kamfer. Opvangen in hun eigen regio's willen ze niet , want dan krijgen ze een lemen hutje zonder warme douche en nog minder druk op het water of alleen drab uit putten.
 • Theo Cools

  1 maand geleden
  Je blijft met de onwil van andere landen zitten om echte asielzoekers op te nemen. De druk komt altijd op dezelfde plaatsen neer. Suggestie! Wassenaar,Voorschoten,Bloemendaal,Haren,Heemstede,Bilthoven,Hilversum,Laren, Soest, enz. Moooie plaatsen met veel ruimte.
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Opvang en zorg in eigen regio is beter en goedkoper. Den Haag doet het omgekeerde... ze worden naar Nederland gehaald. Mensen die op eigen houtje naar een AZC komen krijgen allemaal opvang en verblijf met 5 jaar gratis eten, drinken, slapen, zorg en zakgeld. Daarna een ingerichte woning plus een uitkering * dit verhaal wordt onbeheersbaar en onbetaalbaar.
 • janneke janssen

  1 maand geleden
  Tja, en waarom dan hier weer na toe. Had ook gewoon in Afghanistan kunnen blijven en verder mijn zijn bedrijfje... Mopperen op huisartsen, zo is ons beleid eerst kwakkelen bij de huisarts ook voor ons Nederlanders. En gaat het na 1 jaar niet over mag je na de specialist.
 1. Oud-voorzitter defensievakbond: ‘Ik zag al vroeg dat het mis zou gaan met Afghaanse tolken’
  PREMIUM
  Dit was 2021

  Oud-voorzitter defensie­vak­bond: ‘Ik zag al vroeg dat het mis zou gaan met Afghaanse tolken’

  In de laatste dagen van 2021 schrijven onze verslaggevers verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het nieuwsjaar dat bijna achter ons ligt. Vandaag: de evacuatie uit Kaboel. Voor Anne-Marie Snels staat heel 2021 in het teken van de evacuatie van lokale tolken en bewakers die Nederland hebben geholpen bij de missie in Afghanistan. ,,We hebben mensen laten vallen als een baksteen’’, zegt de oud-voorzitter van de defensievakbond AFMP.