Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © videostill

Eenzaamheid; allang niet meer alleen een probleem onder ouderen?

oproepjeIedereen is wel eens alleen, maar een groot deel van Nederland voelt zich ook regelmatig eenzaam. Zeker onder ouderen komt dit veel voor en met de toenemende vergrijzing wordt dit een steeds groter probleem. Maar ook jongeren worstelen met eenzaamheid.

12 reacties

 • R Derk

  5 dagen geleden
  Social media en gamen maakt veel kapot. De jongere generatie heeft moeite met 1 op 1 gesprekken waarbij je elkaar recht in de ogen kijkt. Ze zonderen zich af. Ouders grijp in! Laat je kinderen buiten spelen, stel een limiet bij het gamen. Doe iets!!
 • Liz Wolters

  5 dagen geleden
  Net als bij depressie zijn er altijd mensen die dan zeggen kom op, schouders eronder. Dat kan niet iedereen. Eenzaamheid is een diepliggende ervaring. Voor mensen die "nergens bijhoren" b.v. je kunt een rijk leven hebben en toch eenzaam voelen. Jezelf verbinden opnieuw, met je hart en met anderen, jezelf vinden in deze dwaalmaatschappij. Ik gun iedereen verbinding.
 • AJM Pothoven

  2 weken geleden
  Anticonceptie is ook een onderdeel van eenzaamheid... Vroeger waren families groter. Vele broers en zussen, ooms en tantes, neven en nichten. Geen oudere of jongere zussen om mee te kletsen. Geen handige broers of neven voor klusjes in huis. Het niet kunnen leunen op praktische dingen, meubeltjes gratis, een auto rit, wat geld toegestopt krijgen. Ik mis dat warme gevoel, alleen zijn is zelf leiden, nooit geleid worden door familie. Dat vergt veel, altijd de bondscoach nooit de middenvelder.
 • Wil Kaap

  2 weken geleden
  Stop maar eens met social media, bel je ouders of ga langs. Nodig je vriend/in uit voor een koffie. Al dat verslavende gehang aan die telefoons. Leer praten, stop met Whats appen etc etc
 • Ceciel Buijser

  2 weken geleden
  @Elbert, voor een deel heb je gelijk. Ik denk alleen niet dat het zombiegedrag op de smartphone de oorzaak is, maar dat mensen op social- en alle andere media aangepraat worden hoe zij hun leven zouden moeten leiden. Je moet aantrekkelijk zijn, midden in het leven staan, een goede baan hebben. Bovenal moet je een flitsende relatie hebben met de ware op het witte paard en leuke kinderen. Het is nooit goed genoeg. Maar het leven is niet zo maakbaar als sommige influencers je willen doen geloven.