Medewerkers van de IND reiken de eerste papieren uit in Harskamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de IND reiken de eerste papieren uit in Harskamp. © IND

Eerste Afghanen hebben door versnelde procedure verblijfstatus gekregen in Harskamp

HARSKAMP - De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft de eerste Afghaanse vluchtelingen in Harskamp een positief oordeel op hun asielverzoek gegeven. Deze 13 vluchtelingen zijn nu formeel statushouders.

14 reacties

 • Henk Doddema

  1 maand geleden
  Waarom maakt de IND onderscheid ?. Normaliter duurt de procedure langer dan een jaar.
 • Dirk de Vries

  1 maand geleden
  Gun ze het van het harte en zijn wat mij betreft welkom. Wat mij wel irriteert is dat nog niet eens zo gek lang geleden in deze krant een artikel stond over een Nederlandse man die als kind met zijn ouders naar de USA was geëmigreerd. Ouders overleden. Wilde weer terug naar Nederland. U raadt het al : afgewezen. Is het dan raar dan met steeds rechtser stemt??
 • Maso Sanne

  1 maand geleden
  De hele procedure is een kweekvijver voor racisme. De ene “persoon” is meer in Nederland dan de “andere”. De hele vluchtelingen industrie heeft het goed voor elkaar en wil dit ook in stand houden voor hun eigen inkomen. Dir vluchtelingenwerk ontvangt 139.000 en vliegt de hele wereld rond. Bij een gelijke behandeling was er geen sympathie ontstaan voor ultra rechts en links.
 • Carel van ‘t Zand

  1 maand geleden
  Nou… het vluchtelingenpaspoort is binnen, dan kunnen ze weer op vakantie naar het thuisland. Sorry voor het cynisme, maar dit is dus de praktijk: ook onder Syriërs, Somaliërs en Eritreëers. Ook de voorrang op de huizenmarkt, het levenslange gepamper en het gebrek aan aanpassingsvermogen zijn een steeds grotere bron van irritatie. En dat verwijt ik ten eerste de mensen die dit systeem mogelijk maken, in stand houden en ondersteunen. Dus ook degenen die daar blind welkom-welkom staan roepen…
 • Marco Wegma

  1 maand geleden
  Ik voorspel: 2022 zorgkosten omhoog en grotere woning nood. Of is dat een open deur…..