Femke Frings (links) en verpleegkundige Karin Geensen van de spoedeisende hulp van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Femke Frings (links) en verpleegkundige Karin Geensen van de spoedeisende hulp van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © Herman Stöver

Eerste hulp stroomt vol door corona, ongevallen en feestjes: ‘Het piekt op de meest onverwachte momenten’

Op de spoedeisende hulp en huisartsenposten van diverse ziekenhuizen is het enorm druk. Er komen weer meer mensen binnen die na een fietsongeluk of door overmatig drank- en drugsgebruik op een feestje direct medische hulp nodig hebben.

16 reacties

 • R Nobel

  1 jaar geleden
  Gelieve geen "eerste hulp"(=EHBO) te zeggen als je "SpoedEisende Hulp"(=SEH) bedoelt. Er lopen in dit land een paar honderdduizend mensen met een EHBO-certificaat rond, maar dat zijn leken/hobbyisten. Op de SEH werken professionals die er lang voor geleerd hebben, en ook veel dingen mogen doen waar een EHBO-er juridische problem door zou krijgen
 • Joske Steen

  1 jaar geleden
  @joris hooguit een manager. Of nog erger bij de verzekeraar
 • Joris Goedbloed

  1 jaar geleden
  @Loeske Hansen...Waar haal jij de wijsheid vandaan dat ik niet actief ben in de medische wereld?
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Eerste hulp na drank, lachgas of drugsgebruik zou geheel voor eigen rekening moeten zijn (of van de ouders). Wat betreft het tekort aan personeel: als er niet zoveel parttime gewerkt zou worden zijn er geen tekorten. (En dat geldt ook voor de politie.) Dit land kent alleen luxe problemen.
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Geert Kolks, geldt dat ook voor automobilisten die te hard rijden en ongelukken maken, e bikers zonder helm of rokers die een hartaanval krijgen?