De balie van de spoedeisende hulp in het Slingeland Ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
De balie van de spoedeisende hulp in het Slingeland Ziekenhuis. © Jan Ruland van den Brink

Eerste hulp ziekenhuizen meerdere keren per week urenlang dicht door uitval ziek zorgpersoneel

ARNHEM/DOETINCHEM - De afdelingen spoedeisende hulp van veel ziekenhuizen zijn meerdere keren per week enkele uren op een dag dicht omdat er te weinig personeel is om patiënten te kunnen helpen. Ook is de toestroom van patiënten enorm hoog.

6 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  3 maanden geleden
  Is Friedhof echt zo dom dat hij niet weet dat virussen muteren??? En het kost nu eenmaal tijd om daar de inentingen op aan te passen want dat kan alleen als het nieuwe virus uit elkaar gepulkt is.
 • AJ Friedhof

  3 maanden geleden
  @Ceciel; iedereen is toch gevaccineerd? dat was toch de oplossing dus zeg jij het maar.... Of moeten we 20 zgn boosters halen?
 • Ceciel Buijser

  3 maanden geleden
  Beste @AJ Friedhof, ik geloof dat je het punt niet zo goed begrijpt. Het ziekenhuis ligt tjokvol kwetsbare mensen, al dan niet meer onderliggend lijden. Als je daar als coronapositieve zuster overheen gaat hoesten dan komen die mensen er niet levend meer uit. Het is juist prettig als het ziekenhuis een coronavrije omgeving is.
 • Mattie Veld

  3 maanden geleden
  @AJ Friedhof ga er niet van alles bijhalen, als je het goed leest staat er precies in waar die hoge werkdruk door komt. En dat komt niet door angst maar door voorzichtigheid. Maar dat zul jij wel niet snappen.
 • AJ Friedhof

  3 maanden geleden
  Dit alles heeft te maken met het feit dat er nog steeds een angstcultuur heerst. Mensen voelen de drang om na 1x niesen of hoesten zich te gaan testen, dat zit er nu eenmaal in. De meesten zijn dan positief zonder klachten o.i.d. Dus men moet thuisblijven. Ik kan er geen 1 opnoemen in mijn directe omgeving die (nu nog) behoorlijk ziek wordt van dat ene virus... Stop hiermee, alles gaat kapot! En dan heb ik het ook nog netjes gezegd.....