Volledig scherm
Stamppij tijdens de awardshow in het DeLaMar. foto Neeltje Knaap

Eerste musical van Nijmeegs gezelschap direct een hit

NIJMEGEN - De eerste musicalproductie van het kersverse Nijmeegse amateurmusicalgezelschap Stamppij was direct een hit.De groep was onlangs met hun musical Live! samen met vier andere amateurmusicals in de race voor de titel 'beste amateurmusical van 2016'.

Die prijs is een onderdeel van de jaarlijkse Amateur Musical Awards, uitgereikt in het DeLaMar Theater.

Prestatie
Winst bleef uit, maar de nominatie was voor de groep al een prestatie. „Zeker als je bedenkt dat we pas in 2014 zijn opgericht en dit onze allereerste productie was. Natuurlijk hadden we niet verwacht dat we uit tientallen aanmeldingen gekozen zouden worden in die top vijf. Supergaaf, het kwam als een complete verrassing", vertelt Dianne van Houdt, een van de schrijvers. „En het was supergaaf om tijdens die awards op te treden in een uitverkocht DeLaMar Theater."

Niet-bestaand script
De musical gaat over een wereld waarin sociale media de mensheid overspoelt met informatie. „We waren een van de weinige groepen met een musical die niet gebaseerd was op een bestaand script of op een film. Sowieso vielen we op tijdens het gala. Bijna alle musicalacts kwamen uit de Randstad, kenden elkaar en hadden al jarenlange ervaring. Stonden wij daar opeens tussen, als groep uit het 'verre' Nijmegen die pas net was begonnen", vertelt Jelle Roosen (28), componist van Live!.

Lees een uitgebreid verhaal over de musical in De Gelderlander, editie Nijmegen, van donderdag 10 november of in onze e-paper.