Volledig scherm
Eén van de Marktplaats-advertenties. © Marktplaats

Efteling-medewerkers doen gratis poefen van de hand op Marktplaats: tientallen euro's geboden

KAATSHEUVEL - ‘Een echt collectorsitem’, adverteert een Bossche medewerker de Efteling op Marktplaats. Maar zelf is-ie duidelijk niet zo gecharmeerd van het cadeautje dat hij kreeg van zijn werkgever. Net als andere collega's doet hij de gratis Efteling-poef van de hand. 

Volledig scherm
De poefen hebben zelfs het logo van de Efteling. © Marktplaats

De directie van de Efteling is maar wat blij met de 5.351.572 mensen die het attractiepark vorig jaar bezochten. Daarom kregen alle medewerkers een gratis poef, met daarop een groot label met dit getal. Speciaal gemaakt voor de Efteling, blijkt ook uit het kleine logootje dat eraan genaaid is. Een leuke geste voor de mensen die dag in dag uit de attracties draaiende houden. 

Maar niet iedereen is daar even blij mee. Zoek sinds twee dagen op ‘Efteling’ en ‘poef’ op Marktplaats en je vindt allerlei medewerkers die van hun cadeautje af willen. Hij past niet in het interieur, of is gewoonweg te groot voor in huis. 

Goed aangeprijst

‘Zware kwaliteit', staat bij een advertentie vermeld. En ‘Inclusief orginele doos waar je een draak van kan maken’. ‘Is in nieuwstaat en een uniek collectorsitem', schrijft een ander. En ook belangrijk: ‘Niet verkrijgbaar in winkel of webshop.’

Het lijkt aan te slaan bij de echte Efteling-fans. In korte tijd zijn op de meeste poefen tientallen euro's geboden. Eén van de eerste aanbieders heeft zelfs een bod van 120 euro binnen. Zo maken de verkopers van het cadeau van hun baas nog een leuke kleine bonus. 

Volledig scherm
Eén van de Marktplaats-advertenties. © Marktplaats
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.