Volledig scherm
© Thinkstock

EHBO-cursus om kind te redden populair bij Gelderse ouders

NIJMEGEN - EHBO-cursussen om eerste hulp aan baby's en kinderen te verlenen zijn erg populair bij Gelderse ouders.De EHBO-afdelingen in Ede, Arnhem en Nijmegen zien een groeiende deelname van vaders en moeders.

De aanleiding om de cursus te volgen is vaak een ongeluk. „Een kind is een keer is gevallen, gigantisch ziek geworden of heeft zich heeft verslikt”, zegt Donny Merx, EHBO-docent in Nijmegen, Wijchen en omstreken. „Ze willen zo'n cursus volgen, omdat ze niet goed wisten wat ze moesten doen.”

Werkende ouders
De Gelderse ouders volgen een landelijke trend, want het Rode Kruis, een grote aanbieder van EHBO-les, ziet in het hele land een toename van ouders die deelnemen. Ze kiezen vooral voor de workshops van een paar uur, zegt een woordvoerster van het Rode Kruis Nederland. „Die slaan aan, want ze passen beter in het drukke schema van jonge, werkende ouders. Bovendien zijn deze korte cursussen vaak minder duur.”

Certificaat
Dit jaar worden naar verwachting 40.000 certificaten uitgedeeld aan deelnemers die de cursus 'EHBO aan baby's en kinderen' hebben gevolgd. Dat betekent dat de workshops, die sinds september 2014 worden gegeven aanslaan. „In totaal delen we 65.000 certificaten uit. Die andere 25.000 zijn voor mensen die een volledige EHBO-cursus hebben gevolgd.”