Volledig scherm
© Thinkstock

Eigen bieb voor verpleeghuisbewoners in Boxmeer

BOXMEER - De bieb komt naar verpleeghuisbewoner toe. Komend voorjaar gebeurt dit als proef van BiblioPlus en Pantein in verpleeghuis Madeleine in Boxmeer, waar mensen met zware dementie wonen en mensen die revalideren.

Bij succes wordt de proef in andere zorgcentra in de regio voortgezet.

Biv's
Het idee is afgeleid van het project de bibliotheek op school (bos), waarvan er in het Land van Cuijk en de kop van Limburg inmiddels al 61 zijn. Bij de nieuw op te zetten biv's (bieb in verzorgingstehuis) moeten boeken én ontmoeten centraal staan, zo stellen de initiatiefnemers.

Ontmoetingsplek
Bij de Boxmeerse zorgstichting Pantein benadrukken ze dat de biv's nog 'in ontwikkeling' zijn. „Het idee is om in een zaal van Madeleine een ontmoetingsplek te maken", zegt een woordvoerster van Pantein. „Hier kunnen cliënten van Madeleine, hun familieleden, mantelzorgers en buurtbewoners boeken en spelmaterialen lenen en elkaar ontmoeten. Het boekenaanbod zorgt ervoor dat mensen die graag lezen hun hobby weer kunnen oppakken. En voor (oudere) buurtbewoners komt hiermee het bibliotheekaanbod in de buurt."

Meer hierover, en over andere nieuwe projecten van de bieb in De Gelderlander van zaterdag 12 november en in onze e-paper.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo