Volledig scherm
screenshot © Dumpert.nl

Eigenaar De Radstake: Rapper bracht gasten in gevaar door te gaan vechten

HEELWEG - Eigenaar Robert Venderbosch van De Radstake is niet blij met de vechtpartij die zaterdagavond is ontstaan in zijn discotheek in het Achterhoekse Heelweg. Rapper Jandro van de Haagse formatie Strictly Family Business (SFB) ging op de vuist met een bezoeker, nadat hij een bierdouche kreeg en riep 'Jouw zus ga ik vanavond neuken'.

„Een onprofessionele houding van sommige jongens van SFB. Vooral Jandro, die het publiek in springt om te gaan vechten”, zegt Venderbosch. „Daardoor zijn mijn gastenin gevaar gebracht. Dat vind ik het meest schokkend.”

Gezellig
Volgens de disco-eigenaar was het zaterdagavond en -nacht aanvankelijk gezellig in de verschillende zalen, waar in totaal zo'n negenhonderd mensen binnen waren. „Maar vrij kort nadat het optreden van SFB begon, om 02.30 uur, liep het uit de hand. Er werd één biertje het podium op gegooid, waarop Jandro zei: 'Wie bier wil gooien, moet dat nu doen'. Ja, toen volgden er wat meer en daar was Jandro niet blij mee”, zo legt Venderbosch uit.

Hij vindt de reactie van de rapper onprofessioneel, maar zegt ook dat publiek niet zo had moeten reageren. „Bier moet je opdrinken, niet mee gooien.”

Moeite
Beveiligers hadden aanvankelijk enige moeite de kemphanen uit elkaar te halen, maar kregende situatie desondanks vrij snelonder controle. „Agenten hebben Jandro meegenomen en daarna is de avond gezellig en zonder problemen afgemaakt. Zonder de jongens van SFB, maar met onze huis-dj, die heeft gedraaid tot sluitingstijd, 04.00 uur.”

Politie
De politie heeft de 21-jarige rapper aangehouden en na verhoor in de loop van zondag vrijgelaten. De jongen die klappen kreeg is een 16-jarige inwoner van Aalten. Hij hadvolgens de politie 'geen zichtbaar letsel'. De Aaltenaar heeft aangifte gedaan tegen de rapper.

Justitie beslist over een mogelijke vervolging van de Hagenaar.

'Excuses'
Venderbosch heeft maandag een belletje gehad van het bandmanagement enspreekt van 'een positief gesprek'. Er zijn excuses gemaakt namens devier bandleden. Daarnaast krijgt hij de al betaalde gage voor hetoptreden terug.

Eigenaar Robert Venderbosch van de Radstake in Heelweg vindt het gedrag van rapper Jandro van rapformatie SFB verwerpelijk. De 21-jarige rapper werd zaterdag aangehouden nadat hij tijdens zijn optreden van het podium sprong en zou hebben gevochten in de discotheek omdat er bier naar hem werd gegooid tijdens het concert.