Eigenaren geschokt na brandaanslag op eethuis in Wijchen: ‘We hebben met niemand ruzie. Waarom doet iemand dit?’

videoWIJCHEN - De eigenaren van eetcafé Eethuis in het centrum van Wijchen zijn geschokt. In de nacht van dinsdag op woensdag werd geprobeerd brand te stichten in het eetcafé. ,,We hebben met niemand ruzie. Waarom doet iemand dit?”, zegt eigenaar Selami Osna, die enorm geschrokken is.

7 reacties

 • H Peters

  1 jaar geleden
  @Frans klopt, daar zullen ongetwijfeld achterliggende reden(en) voor zijn waardoor er (nog) geen verzekering was afgesloten. @Joop jammer dat het gebagatelliseerd word door te suggereren dat de schade enkel wat groente en broden zijn en die kosten ruim vergoed worden uit de opbrengst van de inzamelactie. Wat te denken v/schade aan interieur, winkelpui en inkomen ? Fijn dat er mensen zijn die meeleven met een hardwerkend gezin dat gedupeerd word door 'n domme maar oo levensgevaarlijke crimineel.
 • Geert kolks

  1 jaar geleden
  Zeggen wel dat ze met niemand ruzie hebben ( hoor je wel vaker), maar het zal wel een onderlinge moslimstrijd zijn
 • tinus aardsen

  1 jaar geleden
  politie en Boa's zouden eens wat vaker moeten rondkijken daar, met onopvallende auto's misschien dat dat beter helpt, dan dat je met een politieauto rondrijd, want dan gaan ze meer verstoppen en zie je niemand! In heel nederland eens wat meer camera's ophangen, de buurt zelf kan ook meer doen enz enz. tegenwoordig is het dagelijkse kost, dus word het tijd dat we zelf ook eens opletten, buurtpreventie!!
 • Ronnie Janssen

  1 jaar geleden
  Ik verwacht toch rassenhaat eerlijk gezegd. Volgens mij neemt het overal hand over hand toe in ons land
 • Joop Arts

  1 jaar geleden
  @Frans sterker nog, dezelfde dag is door Wijchen= de inzamekingsactie op opgezet, de brandweer liep letterlijk nog in het pand en de eerste duizenden euro's stroomden binnen. Die paar tomaten en broden worden inmiddelsnruim vergoed lijkt me. Als er nu in dit geval geen goede beelden zijn breekt mijn klomp. Een spoor van 127meter in het centrum... succes gewenst weer aan de speurneuzen.