Susan Krumins schreef in 2019 de 5 kilometer van de Marikenloop op haar naam. De Nijmeegse zal voor altijd in de boeken blijven als winnares van de laatste editie van het evenement.
Volledig scherm
PREMIUM
Susan Krumins schreef in 2019 de 5 kilometer van de Marikenloop op haar naam. De Nijmeegse zal voor altijd in de boeken blijven als winnares van de laatste editie van het evenement. © Paul Rapp

Einde aan Marikenloop: ‘Aparte ladiesrun is niet meer nodig, emancipatie in hardloopwereld voltooid’

NIJMEGEN - De Marikenloop stopt. Na bijna twintig jaar komt een eind aan het grootste Nederlandse hardloopevenement voor vrouwen. De emancipatie van de rennende vrouw is geslaagd, oordeelt de organisatie van het Nijmeegse sportfestijn.

9 reacties

 • Radboud De Bruijn

  4 maanden geleden
  Super jammer dat dit stopt wij vrouwen hadden dan een medaille die geen man in zijn collectie heeft .maar snap het wel
 • Arie van Doorn

  4 maanden geleden
  Heeft hier ooit wel eens iemand echt over geklaagd dat het zo niet goed was?Tjonge jonge wat een verkrampte samenleving .
 • R Barlaeus

  4 maanden geleden
  Het was natuurlijk altijd al een discriminatie tegenover mannen. Stel je voor dat er een marathonloop werd georganiseerd waar vrouwen niet aan mee mochten doen. Dan waren er overal vrouwen gaan protesteren. Tenzij de Mariekenloop georganiseerd was voor de mannen aan de zijlijn, maar ja, dan zou het weer seksistisch zijn. Het is niet gouw goed.
 • Leon Pillich

  4 maanden geleden
  @Mark: wat een onzin. Er staat toch duidelijk waarom dit was en waarom het nu niet meer nodig is. @Cornelese: laat je niet kisten. Er zijn genoeg kleinschalige gemoedelijke lopen waaraan je mee kan doen zonder last te hebben van de alfa mannetjes. Ook leuk is om aansluiting te zoeken bij een loopgroep. Vaak meer vrouwen dan mannen. @Daan: aan trailrunnen doen echt veel minder mensen mee en doorgaans gelden er limieten aan aantal deelnemers. Zo afgesproken net beheerders van de natuurgebieden
 • van Kol

  4 maanden geleden
  Erg jammer maar begrijpelijk! Het was een mega mooie ervaring om mee gemaakt te hebben!