Jaren heeft nierpatiënt Maarten Dekkers gewacht op een donornier. Nu kan hij er een krijgen van zijn partner Sjieuwke Pitstra. Maar de operatie is tot nader order uitgesteld vanwege de overvolle ic’s door corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaren heeft nierpatiënt Maarten Dekkers gewacht op een donornier. Nu kan hij er een krijgen van zijn partner Sjieuwke Pitstra. Maar de operatie is tot nader order uitgesteld vanwege de overvolle ic’s door corona. © theo kock persfotografie

Eindelijk een donornier voor Maarten, maar nu ligt de IC vol: ‘Kan alleen maar hopen dat ik tijd genoeg heb’

DUIVEN - Groot was het geluk toen de doodzieke Maarten Dekkers (62) uit Duiven te horen kreeg dat hij van zijn partner Sjieuwke Pitstra een donornier kon krijgen. Totdat de telefoon ging. ,,De operatie gaat niet door omdat de IC vol ligt. Niemand weet hoe lang het gaat duren. Ik kan alleen maar hopen dat ik tijd genoeg heb.”

14 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  6 maanden geleden
  @Bryan, @ Mattie: Zowel ongevaccineerden als 60+ zijn in hoge mate vertegenwoordigd. Die 30+er die ongevaccineerd is heeft wel zoveel keer meer kans om een ander te besmetten dan een gevaccineerde en is ook veel langer besmettelijk. Een aanzienlijk deel van die 60+ is namelijk wel besmet geraakt door een ongevaccineerde (30+er). Dus de vaccinatiecampagne moet zich richten op én 60+ (vooral ook boosteren) én op die 30+er. Of een contactverbod voor ongevaccineerden met 60+ers.
 • Bryan de Goede

  6 maanden geleden
  Conclusie: het zijn in nagenoeg alle gevallen 60+'ers die op de IC landen. Het zijn ook in het overgrote deel van de gevallen 60+'ers die in het ziekenhuis landen. Een vaccinatiecampagne moet zich dus met name gaan richten op ongevaccineerde ouderen, want dat zijn degenen die op dit moment de hoogste druk op de zorg leggen.
 • Mattie Veld

  6 maanden geleden
  Bryan statistisch zijn gewoon de ongevaccineerden in hoge mate in de opnames vertegenwoordigd. Je moet het niet anders gaan beredeneren dan het is. Conclusie?!
 • Bryan de Goede

  6 maanden geleden
  Mattie, wanneer je op het dashboard kijkt zul je zien dat het leeuwendeel van de opnames en IC opnames is in leeftijdsgroepen van 60+. Lijkt me hoogste tijd om daar de pijlen op te richten met gerichte maatregelen. Daar ontstaan momenteel de grootste problemen, niet bij een 30'er die gezond is, covid gehad heeft en zich niet 'extra' wil laten prikken. Tijd voor maatwerk onder de 60+'ers (en met name ongevaccineerde 60+), die leeftijdsgroep houdt de maatschappij nu gegijzeld..
 • Mattie Veld

  6 maanden geleden
  Vivian de helft van de opnames is ongevaccineerd en die komen van 11% van 18+!