Eindelijk, het regent! Zo ziet het er uit op straat

FotoserieNIJMEGEN - Fikse regenbuien hebben donderdag het straatbeeld flink veranderd in Gelderland. Na een lange periode van hitte en droogte, viel het donderdag met bakken uit de lucht. 

Het bleef bij veel plekken niet alleen bij regen. Ook met onweer sloeg het toe. Het weer leverde bijzondere plaatjes op. 

Zo hielp een bewoner aan de Waterweg in Renkum het riool een handje door de bladeren van de roosters te vegen.  De halve Waterweg stond onder water en op deze manier liep het water goed weg.

Volledig scherm
© Gert Budding

Ook uit Tolkamer kwamen mooie beelden binnen. Boven de Rijn in het dorp waren mooie bliksemflitsen te zien. 

Volledig scherm
Onweer in Tolkamer. © Anne-Loes

Het Goffertpark in Nijmegen leek door de regen wel veranderd in het Goffertbad. De bruine woestijnsteppe waarin het park de laatste weken is veranderd, kreeg eindelijk weer eens te maken met flinke plassen water op het dorre gras. 

Volledig scherm
Het Goffertpark lag vol met plassen. © Paul Rapp

Ook verderop in Nijmegen veranderde de Groenestraat in een rivier.  Ter hoogte van de Albert Heijn stond het helemaal blank. Volgens fietsers was het 'niet te doen om over het pad te fietsen'. 

Volledig scherm
De Groenestraat staat blank. © Vince Decates

In Groesbeek zorgden de hevige regenbuien ook voor wateroverlast. Verschillende straten kwamen daar blank te staan door een wolkbreuk. Ook kwam een putdeksel omhoog omdat het riool de grote hoeveelheid water die in korte tijd viel niet, kon verwerken.

Volledig scherm
Ondergelopen straten in Groesbeek. © GinoPress

Het cafetaria van Tom Abels in Haps was vandaag alleen 'per boot' bereikbaar.

Volledig scherm
© Tom Abels

Het hemelwater kwam vanmiddag rijkelijk naar beneden in het centrum van Ede. Deze jongeren proberen zo snel mogelijk ergens een dak boven hun hoofd te krijgen.  

Volledig scherm
© Herman Stöver

Ook beelden van de regen gemaakt? Mail naar online@gelderlander.nl of app ons op 06-13322268

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.