Volledig scherm
Trump of Rumpt? © Rebecca Bayer

Eindexamenstunt in (T)Rump(t) heeft nu extra lading

RUMPT - 'Trump, gemeenteGeldermalsen.' Met die tekst werden bezoekers van het dorpje Rumpt lange tijd begroet. Maar dat Trump de verkiezingen ook echt zou winnen, dat had de 18-jarige Rebecca Bayer nooit verwacht.'Wat zes maanden geleden nog een eindexamenstunt was, is nu ineens de grap geworden waar we vandaag in leven', schrijft ze op haar Facebookpagina.

Zelf zit Rebecca nu in Australië. „Ze heeft een tussenjaar en is aan het werk op een paardenboerderij”, vertelt haar vader.

Alle komborden
„Destijds heeft ze samen met nog iemand anders alle komborden van Rumpt met ducttape onder handen genomen. Het was een geintje.Opeens zagen ze dat Rumpt een anagram was voor Trump, en dus gingen ze op pad. Rebecca ligt inmiddels op één oor. Het laatste wat ik van haar hoorde is dat ze aan de wijn zaten. Ze waren nogal ondersteboven van het verkiezingsnieuws uit Amerika.”

Inmiddels is Rumpt op de meeste komborden weer zichtbaar. „Maar of ze allemaal al schoongemaakt zijn, dat weet ik niet”, aldus haar vader. „Volgens mij zijn er her en der nog wat sporen zichtbaar.”