Volledig scherm
Impressie van het nieuwe filmhuis op het Kerkplein. © DP6 architecten

Elfrink: Genoeg gekletst over bouw Kerkplein, aan de slag

DEN HAAG/ ARNHEM - Arnhems wethouder Gerrie Elfrink wil zo snel mogelijk beginnen met de bebouwing van het Kerkplein, nu de Raad van State in Den Haag alle bezwaren daartegen heeft geworpen. „We gaan snel verder”, zegt hij donderdag.

Als de markt in december van het Kerkplein verhuist naar de Markt, gaan de voorbereidingen voor stadswoningen en het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem direct van start, kondigt Elfrink aan. „Dan halen we meteen de klinkers eruit voor het archeologisch onderzoek.”

Teleurstelling
Bij de Vereniging Stadsschoon Arnhem, ondernemers, een marktkoopman en een omwonende – de bezwaarmakers tegen de bouwplannen – overheerst teleurstelling nu zij in Den Haag bakzeil hebben gehaald.

Minder inkomsten
Gianni Schiera van Panino Mi Gusta aan het Kerkplein vreest een omzetdaling van 70 tot 80 procent. „Ik ben jarig, maar er valt niks te vieren”, zegt hij. Marktkooplieden rekenen op 30 tot 40 procent minder inkomsten door de verhuizing naar de Markt.

De Vereniging Stadsschoon Arnhem legt zich neer bij de uitspraak, zegt voorzitter Piet van Dijk, al is hij er nog altijd niet van overtuigd dat er midden op het Kerkplein een filmhuis moet komen.