Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Michel van Bergen

Elke dag twee schietpartijen in Nederland, politie laat aanpak illegale wapens versloffen

ARNHEM - In Nederland zijn er gemiddeld twee schietincidenten per dag. Bijna iedere dag belandt er iemand met schotwonden in het ziekenhuis. Steeds vaker raken schietende criminelen onschuldige burgers.

6 reacties

 • Jas Driel

  2 jaar geleden
  Tja, het probleem is dat de politie zich vooral bezighoudt met het aanpakken van 'laaghangend fruit' en daardoor niet aan de echte problemen toekomt. Men heeft niet genoeg kennis en menskracht om werkelijk diep te gaan dus verspillen ze hun tijd aan makkelijke doelwitten zoals speelgoed, airsoft en legale wapenbezitters. Men zet kleine zaken door tot aan de hoge raad toe, soms wel zeven jaar lang..... Dat kan omdat we een ongelofelijk slechte wapenwet hebben die nog stamt uit de tijd van de revolutie. Die in Rusland wel te verstaan. Tijd om hem te renoveren.
 • Sander van Schoonhoven

  2 jaar geleden
  Politie laat aanpak versloffen? Waarom houden we de politie hiervoor verantwoordelijk? Dit is toch de verantwoordelijkheid van criminelen die door types als Inez Weski met hand en tand verdedigd worden tegen strafvervolging? Als de politie ze oppakt staan ze even later weer vrolijk op straat met hun wild west cultuur. Dweil. Kraan. Open.
 • RuckBogers

  2 jaar geleden
  In Nederland wordt al decennia keihard bezuinigt op de politie. Klop maar aan bij de VVD, dit weet de burger allang.
 • AstrA1993

  2 jaar geleden
  Open grenzen dragen er toe bij dat de vele illegale wapens ongestoord  vanuit  o.a de diverse Oostblok landen  kunnen worden mee genomen naar diverse Europese landen ,  ben zelf vroeger truck chauffeur geweest , heb  mezelf nooit schuldig gemaakt aan deze praktijken , maar heb genoeg gezien en gehoord,,,,de handel daar vandaan ,  hier naartoe....gaat nog steeds gewoon door...!  grens controle zou weer moeten worden in gevoerd  om dit probleem te bestrijden., 
 • depapa

  2 jaar geleden
  Gebruik de politiecapaciteit waarmee ze de legale schietsport lastigvallen met steeds meer te controleren  regeltjes. Je hele doopceel staat geregistreerd en politie komt al onaangekondigd bij je langs en je moet jezelf jaarlijks melden voor verlenging. Dat is genoeg.