Volledig scherm
Ernst van Drumpt, bestuurder van Elver. © Gerard Burgers

Elver krijgt een nieuwe bestuurder

NIEUW-WEHL / ARNHEM - Irma Harmelink wordt volgend jaar de nieuwe bestuurder van Elver, zorginstelling voor mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking. Ernst van Drumpt (63) vertrekt medio 2017.

Hij geeft sinds 2003 leiding aan Fatima Zorg in Nieuw-Wehl dat na de fusie met Schreuderhuizen in Arnhem verder is gegaan als Elver. Harmelink is sinds zeven jaar bestuurder van Zorgaccent in Almelo, een instelling voor ouderenzorg en thuiszorg in Noord-West Twente.

Inwerkperiode
Harmelink treedt op 15 februari in dienst en neemt na een inwerkperiode het stokje over van Van Drumpt. Die gaat vervolgens een periode naar Suriname, waar Elver al meerdere jaren een samenwerkingsproject heeft. Na terugkomst draagt hij de laatste zaken aan Harmelink over. Eind juni neemt hij afscheid.

Plezier
Harmelink meldt dat ze met veel plezier bij Zorgaccent heeft gewerkt. „Ik kijk uit naar mijn nieuwe uitdaging als bestuurder van Elver. De indruk die ik van Elver heb is dat het een organisatie waar veel vakbekwaamheid en betrokkenheid aanwezig is bij de professionals om mensen met een verstandelijke beperking in het dagelijks leven zodanig te ondersteunen dat ze hun leven zo plezierig mogelijk kunnen leven.”