Kerkgangers dragen jassen tijdens een dienst.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerkgangers dragen jassen tijdens een dienst. © Juan Vrijdag / DCI Media

Energierekening van parochie van 37.000 naar 140.000 euro: ‘Schrijnende situaties’

Om de energienota beheersbaar te houden, draaien veel kerken en moskeeën de thermostaat meerdere graden omlaag of zetten die helemaal uit. De grote religieuze koepels willen dat het kabinet te hulp schiet.

16 reacties

 • Christa Vogel

  2 maanden geleden
  De kerkgebouwen waar nu over geklaagd wordt, staan er vaak al meer dan 100 jaar en in sommige gevallen al eeuwen. Ze zijn gebouwd om er erediensten in te houden en dat is al die tijd gewoon gedaan zonder verwarming. Geen enkel probleem. Pas de laatste decennia is men in kerkgebouwen gaan stoken. Iedereen begrijpt hoeveel energie dat kost. Terug naar de dekentjes en stoofjes, net zoals onze grootouders deden.
 • S. Lenkens

  2 maanden geleden
  voor die paar aanwezigen kan de dienst ook in de pastorie
 • J Schouten

  2 maanden geleden
  Wat een gezanik. Toen het gros van die gebouwen gebouwd werd was er niet eens verwarming. Jasje aan en hard zingen, krijg je het vanzelf warm :)
 • marco van loenen

  2 maanden geleden
  oude foto. het is altijd koud in oude grote kerken , niet warm te stoken , toen niet en nu niet.
 • Jos Crijns

  2 maanden geleden
  Als de kerken geholpen worden, dan natuurlijk ook de sportscholen, zwembaden, sauna's, theaters en wat er verder nog te bedenken valt. Iedereen wil geld en vindt zichzelf belangrijker als alle anderen. Alles wat geen eerste levensbehoefte is moet maar zelf de broek ophouden en niet de hand.