Volledig scherm
Een medewerker van de fietsenstalling onder Rozet helpt een vrouw haar fiets naar boven te rijden. © Rolf Hensel

'Enge en koude' fietsenstalling onder Rozet dicht

ARNHEM - De moeilijkst bereikbare fietsenstalling van Arnhem, de fietsenkelder onder Rozet, gaat dicht. Het stadsbestuur erkent dat nagenoeg niemand zijn of haar fiets in de kelder stalt onder het cultureel centrum op de hoek van de Kortestraat en de Oude Oeverstraat.

De gemeente hoopte met de stalling een einde te maken aan de overlast van geparkeerde fietsen rondom Rozet. De bezoekers van het centrum vinden het echter eng om met hun rijwiel af te dalen langs de steile helling met trappen. Medewerkers van de stalling doen dagelijks hun best om de helden die het wel proberen te assisteren bij het klimmen en dalen.

IJzige koude wind
De bewakers klaagden begin dit jaar over een ijzige koude wind in de kelder. Twee grote luchtroosters bleken de oorzaak. Velpenaar Henk Saat trok direct na zijn aanstelling via werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven aan de bel. Hij werd toen volgens zijn zeggen ontslagen omdat hij te kritisch was.

Kachel
Aanleiding voor het conflict was een hoop gedoe over een kachel die Saat zelf had opgehangen. De gemeente erkent nu volmondig dat voortzetting van de fietsenstalling alleen kan door fors te investeren in maatregelen om het klimaat beter te beheersen. Die investering weegt echter niet op tegen het geringe gebruik van de stalling en de hoog oplopende loonkosten, zo oordeelt wethouder Geert Ritsema in een brief namens het college aan de raad.

Volgens de mannen van de stalling hebben ze alleen tijdens de Giro d'Italia in Arnhem topdrukte gehad.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo