Volledig scherm
Vincent Gasseling met Scott en diens vriendin. © Laila Rhouati

Engelse voetbalfan voor dichte deur op Vijverberg

DOETINCHEM - Het zal je maar gebeuren. Kom je uit Engeland voor een wedstrijd van De Graafschap, kom je er niet in omdat de wedstrijd zonder publiek wordt gespeeld. Het overkwam de Engelse voetbalfan Scott en zijn vriendin.

"Mijn beide zoons van 21 en 22 hebben een vriendenclub", zegt eigenaar Vincent Gasseling van cafetaria Snack Plus aan het Simonsplein in Doetinchem. "Ze gaan geregeld naar De Graafschap. Ze kennen ook deze Scott uit Engeland. Zes jaar geleden was hij al eens mee geweest en hij was groot fan geworden van de Superboeren."

Vliegticket
Dit weekend zou hij weer komen, om onder meer de wedstrijd tegen Helmond Sport te bezoeken. Gasseling: "Hij had het vliegticket en het kaartje voor de wedstrijd al gekocht, toen de KNVB bekendmaakte dat de wedstrijd zonder publiek gespeeld zou worden. Hij besloot toch te komen. Hij dacht: een fan die helemaal uit Engeland komt, zullen ze er toch wel doorlaten."

Radio
Helaas, ook voor Scott werd geen uitzondering gemaakt. "Toen heeft hij met zijn vrienden en andere Graafschap-fans buiten het stadion naar de radio geluisterd." Hij zal er weinig vrolijk van zijn geworden: De Graafschap verloor met 2-4. "Na afloop zijn ze bij ons in het cafetaria geweest. Scott kreeg van ons een extra grote frikandel-speciaal en een biertje."

Feyenoord-Ajax
Overigens komt Scott dit weekend qua voetbal toch wel aan zijn trekken. "Zaterdagavond gaat de groep naar Go Ahead Eagles, waar Sam Hendriks speelt. Die maakt ook deel uit van de vriendenclub. En zondag gaan ze naar Feyenoord-Ajax."