Volledig scherm
Screenshot van de website van EU vs Disinfo. © DG

EU-commissie trekt beschuldiging van nepnieuws tegen De Gelderlander in

NIJMEGEN - De Europese commissie tegen nepnieuws heeft bakzeil gehaald in een zaak tegen De Gelderlander. Een artikel met de maker van de Buk-raket, dat op de website dg.nl heeft gestaan, is onterecht aangemerkt als nepnieuws, geeft EU vs Disinfo toe.

Het artikel is inmiddels verwijderd uit de database op de site van de commissie. Dit in reactie op een klacht van De Persgroep, uitgever van De Gelderlander en landelijke kranten als het AD en De Volkskrant.

De Gelderlander was een van de drie Nederlandse media die onlangs door EU vs Disinfo in de beklaagdenbank werden gezet. Klachten over berichten van websites GeenStijl en The Post Online zijn al eerder ingetrokken. Verschillende partijen in de Tweede Kamer riepen eerder op om ook De Gelderlander vrij te pleiten.

De Persgroep kondigde naar aanleiding van de actie van EU vs Disinfo aan de commissie voor de rechter te slepen. Het kort geding over de kwestie lijkt nu van de baan.

Hoofdredacteur Peter Jansen van De Gelderlander is content met het besluit. ,,Het is goed dat de EU deze fout heeft gecorrigeerd. Als Gelderlander zijn we erg blij met de ontvangen steun vanuit politiek en journalistiek.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
RUST
1-1
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
RUST
0-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo NAC BredaNAC
0'
0-0
FeyenoordFEY
away logo