Evi (27) mag geen boosterprik halen en kan straks dus niet zomaar sporten.
Volledig scherm
PREMIUM
Evi (27) mag geen boosterprik halen en kan straks dus niet zomaar sporten. © Eigen foto

Evi mag geen boosterprik, dus haar QR-code vervalt binnenkort: ‘Waardeloos dat dit nog niet geregeld is’

BOVEN-LEEUWEN - Het kabinet heeft nog altijd niet gezorgd dat Nederlanders die om medische redenen geen vaccinatie kunnen krijgen, toch een QR-code kunnen krijgen. En dus kan de 27-jarige Evi over twee weken niet meer naar de sportschool of de horeca.  Dan verloopt haar huidige QR-code. 

23 reacties

 • Charles de Wit

  4 maanden geleden
  Astrid prins Als je opgelet had, en een keer verder gekeken had dan je bubbel, had je gezien dat geen enkele vaccinontwikkelaar 100% bescherming garandeert. Staat ook op de site van het rivm, niet op feesboek.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Wat een hoop onzin weer Pieter, bedenk je dat in je slaap? En dan ook nog beweren dat het wetenschappelijk bewezen is.
 • Pieter Zeeuw

  4 maanden geleden
  @Kenneth, Natuurlijke immuniteit opbouwen voorkomt veel meer zorgdruk, ook op termijn, en is voor inmiddels meer dan 99% van de mensen een veel betere optie. En dat is geen mening, daar liggen wetenschappelijke bewijzen onder!
 • Pieter Zeeuw

  4 maanden geleden
  @Kenneth, dan kan ik je slechts een studie rechtsfilosofie aanbevelen. Het buitensluiten van mensen is volstrekt onethisch en sinds 80 jaar geleden niet meer voorgekomen: Het is On-Nederlands. Daarnaast is ieder G beleid ook nog eens wetenschappelijke nonsense, in landen met G beleid is het allerminst minder. Discussie stoppen? = Profijtbeginsel volledig invoeren in de zorg; in de huidige 'samenleving' ben ik daar in middels voorstander van.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  @Pieter Zeeuw: Natuurlijk ben ik het ermee eens dat je mensen niet moet weigeren wanneer een ziekte zorgdruk geeft, maar wanneer je kunt voorkomen middels maatregelen dat de meeste mensen die ziekte niet krijgen of op z'n minst geen ernstige en/of langdurige klachten krijgen (=minder zorgdruk), zijn mijns inziens die maatregelen waaronder vaccinaties en 2G/2G+/3G gerechtvaardigd en niet buitenproportioneel.
 1. Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’
  UPDATE/met video

  Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’

  Lange, welgemeende steunbetuigingen aan het adres van de nabestaanden na de schietpartij in Uvalde (Texas) enkele dagen geleden. Om daarna nog vuriger het Amerikaanse recht op wapenbezit te verdedigen. In Texas ging vrijdag het jaarlijkse wapenlobbycongres van de Amerikaanse National Rifle Association (NRA) van start, onder andere met een toespraak van oud-president Donald Trump en de Republikeinse senator Ted Cruz. Beiden zijn fervente voorstanders van wapenbezit, óók na het drama in Texas.
 2. LIVE | Gouverneur: zo'n 10.000 Russische soldaten in regio Loehansk
  oorlog oekraïne

  LIVE | Gouverneur: zo'n 10.000 Russische soldaten in regio Loehansk

  In de regio Loehansk in het oosten van Oekraïne bevinden zich volgens schattingen van de gouverneur zo’n 10.000 Russische soldaten. Ze proberen aan te vallen en op te rukken in elke richting die ze kunnen, zei Sergej Haidai op de Oekraïense televisie. Het Oekraïense leger sloeg de afgelopen 24 uur acht Russische aanvallen af in Loehansk en de buurregio Donetsk, zo maakte de generale staf van de strijdkrachten bekend. . De informatie kan niet onafhankelijk worden geverifieerd. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.