Volledig scherm
De man raakte door de explosie ernstig gewond. © Ginopress

Explosie in flat Rhenen tijdens maken wietolie, bewoner ernstig gewond

RHENEN - Een 36-jarige man uit Rhenen is donderdag ernstig gewond geraakt tijdens het maken van wietolie in zijn flatwoning aan de Lijsterberg in Rhenen. Dat meldt de politie.Het slachtoffer was aanspreekbaar enverklaarde dattijdens het maken van de olie zich ineens een explosie voordeed.Het slachtoffer heeft ernstige brandwonden aan zijn handen en onderarmen.

Hij werd na de explosie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.De Rhenenaar is volgens de politie zowel slachtoffer als verdachte.

Hennepattributen
Nadat de brandweer het pand vrij had gegeven voor de politie gingen agenten naar binnen. Inde woning werden een kweektent voor hennep en andere attributen gevonden die gebruikt worden bij hennepteelt. De spullen zijn door de politie in beslag genomen.

Rechercheurs van de forensische en tactische opsporing doen onderzoek naar de explosie.

Wietolie
Bij de productie van wietolie – ook wel hennep- hasj of cannabisolie genoemd – wordt soms butaangas gebruikt. Dat zou de ontploffing kunnen verklaren. Wietolie wordt vaak medicinaal gebruikt door mensen die wel de werkzame stof willen binnenkrijgen, maar niet stoned willen worden.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo