Basisschool Jeroen in Den Haag kent relatief veel achterstandsleerlingen, waarvan een deel ook langskwam tijdens de lockdown
Volledig scherm
Basisschool Jeroen in Den Haag kent relatief veel achterstandsleerlingen, waarvan een deel ook langskwam tijdens de lockdown © Daniella van Bergen

Extra beloning voor leraar op achterstandsschool: ‘Eindelijk erkenning’

Leraren, schoolleiders en ander personeel op scholen met veel achterstanden krijgen de komende twee schooljaren meer geld. Zo moet het voor hen aantrekkelijker zijn om op deze scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs te werken. ‘Eindelijk erkenning', verzuchten scholen zelf, onder meer in Arnhem. 

9 reacties

 • Ceciel Buijser

  9 maanden geleden
  Uit de reacties hier blijkt eens te meer dat leerkracht een zwaar ondergewaardeerd vak is. Ongetwijfeld afkomstig van mensen ie al eeuwen geen school meer van binnen hebben gezien maar natuurlijk wel weten hoe het allemaal in elkaar zit. Laat staan in een achterstandswijk, waar de leerkrachten verschrikkelijk hun best doen de kinderen nog een enigszins goede basis te geven. Krijg je dit gezeur. Geen wonder dat niemand meer leerkracht wil worden.
 • Tony Peters

  9 maanden geleden
  @Ceciel Buijser. Nee, want heb er niet voor gestudeerd. Leraren wel. Maar die moeten gewoon hun werk doen met de middelen die er zijn ipv steeds maar weer klagen.
 • Hans Smeenk

  9 maanden geleden
  De meeste van deze "leraren" zeggen dat ze dit werk doen als een soort roeping. Nou het is gewoon ordinair geld verdienen. Daarnaast moeten ze de ettertjes in de klas eens goed aanpakken! Niet zo van jongen of meisje toch wat doe je nou toch, maar de lat erover. Ouders erbij betrekken heeft geen zin want we weten onderhand wel wie dat zijn.
 • Marloes Achterbeke

  9 maanden geleden
  De ouders moeten zich aanpassen en zelf ook meer integreren, mensen zoals Ceciel die op elk berichtje de minderheid tegen beter wetennin verdedigd zijn wereldvreemd. Kinderen worden gevormd door de opvoeders en daar gaat het mis.
 • Ceciel Buijser

  9 maanden geleden
  @Tony Peters, Ga zelf voor de klas staan als je het zo goed weet. Zeker weten dat je heel snel anders gaat piepen.