Volledig scherm
© Thinkstock

Extra waarschuwingen vanwege vele inbraken in Oosterbeek

OOSTERBEEK - Inwoners uit Oosterbeek worden extra gewaarschuwd voor woninginbraken. Dat komt vanwege de toename van het aantal inbraken daar.Wie de plaats binnenrijdt, merkt dat de politie de Oosterbekers met grote lichtkranten waarschuwt.

Volgensgebiedsagent Minke Koning zijn die waarschuwingen er niet zomaar. „De laatste tijd neemt het aantal woninginbraken gestaag toe. Vooral in Oosterbeek-Laag."

Overdag
Tussen 1 september en 7 oktober is er in Oosterbeek 24 keer ingebroken. In zestien van die gevallen werd er in de middag of vroege avond ingebroken. „Veel mensen denken dat er vooral 's nachts in wordt gebroken, maar het gebeurt ook overdag", zegt Koning.

Surveilleren
De gebiedsagent krijgt bij een buurtonderzoek vaak te horen dan mensen wel iets gezien of gehoord hebben, maar dat niet hebben gemeld. „We vragen dan ook als mensen iets verdachts zien of horen om onmiddellijk 112 te bellen. Wij rijden 24 uur per dag rond. We komen er direct aan, omdat we de inbrekers zo kunnen pakken." Koning geeft aan dat de politie nu extra surveilleert in Oosterbeek. „Wij zijn zichtbaar aanwezig op straat."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
37'
0-0
VitesseVIT
away logo