Volledig scherm
© ANP

Facebook-bericht vol beledigingen aan politie komt Zevenaarder duur te staan

ZEVENAAR - Een nachtelijk Facebook-bericht aan de politie is een twintiger uit Zevenaar duur komen te staan. De man mocht zich dinsdag op het politiebureau melden voor het beledigen van twee agenten. Het Openbaar Ministerie zal de hoogte van de boete bepalen.

De Zevenaarder werd in de nacht van maandag op dinsdag betrapt toen hij samen met een andere man zonder licht rondfietste.

Opgewacht
Toen de tweede politie zagen, fietsten ze er vandoor. Veel zin had dat niet omdat de agenten het duo herkenden. Zodoende kon de politie de fietsers bij hun huis opwachten.

Tijdens het uitschrijven van de bekeuring flipte één van de twee mannen. Hij begon te schelden. Ook nadat hij zijn bekeuring had ontvangen bleef de Zevenaarder schelden. Op dat moment werd echter besloten de man niet aan te houden.

Maat vol
Toen hij rond 04.30 uur besloot een Facebook-bericht vol beledigingen naar de politiete sturen, was de maat echter vol. De man kreeg 's ochtends bezoek van de politie enwerd op het bureau ontboden. Hier heeft hij gehoor aan gegeven. Hoe hoog de boete voor de beledigingen zal zijn, wordt later door het OM bepaald.