Volledig scherm
Er is alom blijheid nu de moord op Alex Wiegmink, een fanatiek hardloper, opgelost lijkt. © ANP

Familie Alex Wiegmink wil rust na arrestatie moordverdachten

RHEDEN/DREMPT - De weduwe en broer van Alex Wiegmink zijn overspoeld met reacties sinds bekend is dat twee moordverdachten zijn gearresteerd.

„Normaal kan ik niet goed tegen een korte nachtrust, maar ik voel me nu kiplekker”, zegt Peter Wiegmink, broer van de in 2003 vermoorde Dremptenaar Alex Wiegmink.

Interview
Hij is donderdagmiddag onderweg naar een bijeenkomst met het coldcaseteams en zijn familie. Daarna moet hij door naar een volgende interview. „Ik wil de contacten met de media toch verminderen en proberen deze zaak los te laten. Dat zal niet meevallen, want ik ben er de laatste dertien jaar continu mee bezig geweest, maar het is beter om het rustiger aan te doen. Ik ben tenslotte 74 jaar en vindt het zo langzamerhand wel mooi geweest”, zegt Wiegmink.

Stroomversnelling
Het onderzoek naar de moordenaars van Alex Wiegmink raakte deze week ineens in een stroomversnelling. Na de tweet van Peter R. de Vries dat er een doorbraak was in het langlopende politiedossier en de uitzending van Opsporing Verzocht meldde een 55-jarige man uit Boekel zich woensdag bij de politie. Enkele uren later pakte de politie zijn handlanger van weleer, de 43-jarige man uit Veghel.

Het coldcaseteam van de politie Oost-Nederland maakte het nieuws woensdagavond wereldkundig.

Rust
Broer Peter zijn schoonzus weduwe Greet Wiegmink troffen elkaar donderdagmiddag bij het coldcaseteam. De weduwe van Alex Wiegmink heeft door de hectische gebeurtenissen van woensdag afgelopen nacht geen oog dicht gedaan. Het heeft haar dusdanig geraakt dat ze rust wil en even niet in de media wil verschijnen.

Twee telefoons
Broer Peter: „De telefoon heeft geen moment stil gestaan. Ik had af en toe zelfs twee telefoons aan mijn oren. Sms'jes, apps, mensen die aan de deur komen. Iedereen wil je graag spreken. Na de uitzending van Pauw was ik 01.30 uur thuis en werd ik met een gelukkig gevoel om 06.00 uur weer wakker. Dat zal zich nog wel gaan wraken, maar tot nu toe gaat het goed.”

Volledig scherm
Peter R. de Vries (links) en recherchechef Aart Garssen bij de bekendmaking van de aanhouding van twee verdachten voor de Posbankmoord. © Henri van der Beek