Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Familie vermoorde opa Piet (85) verwacht ontknoping: ‘Er moeten méér mensen zijn met gewetensnood’

NIJMEGEN - Piet Baams (85) verdween 22 jaar geleden uit een Nijmeegs verzorgingshuis. Weken later werd zijn lichaam aangetroffen in de Merwede, met de ceintuur van een damesjurk om zijn nek. De moord bleef onopgelost. Maar volgens zijn familie is de ontknoping nu dichterbij dan ooit.

Zou dit de gouden tip zijn? Is dit het moment dat alsnog kan leiden tot een doorbraak?

Het is kort voor de Vierdaagse, hartje zomer 2018, als zich iets voordoet waar de familie Baams 22 jaar op heeft gewacht. ,,Een dame stapt de winkel van mijn broer binnen. Ze raken aan de praat”, zegt Eric Meijers, getrouwd met een kleindochter van de vermoorde Piet Baams. ,,Het blijkt te gaan om een oud-medewerkster van Nieuw Malderborgh in Nijmegen, het verzorgingshuis waar opa Piet woonde toen hij in 1996 opeens verdween.”

Of de inmiddels gepensioneerde vrouw bewust op de winkel van Meijers’ broer afstapte, of dat het gevoel van gewetenswroeging haar overviel tijdens het gesprek in de winkel, weet Meijers niet. ,,Wat ik weet is dit: mijn broer belde me. Hij zei: ‘Er is iemand bij me geweest die zegt dat ze weet wie opa Piet heeft vermoord. Ze kon het na 22 jaar niet meer voor zich houden, ze moest het kwijt’. We hebben dit verhaal natuurlijk onmiddellijk doorgespeeld aan het coldcaseteam van de politie.”

Quote

Thuis hebben we altijd gezegd: het komt een keer uit

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.