De Faunabescherming wil de jacht op zwijnen en edelherten op de Veluwe stilleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Faunabescherming wil de jacht op zwijnen en edelherten op de Veluwe stilleggen. © Archief Freddy Schinkel

Faunabescherming sleept provincie Gelderland voor de rechter om jacht op de Veluwe te stoppen

De Faunabescherming sleept de provincie Gelderland voor de rechter. Inzet is de jacht op edelherten en wilde zwijnen in het leefgebied van de wolf op de Veluwe onmiddellijk stil te leggen. De Faunabescherming vindt dat door de jacht het leefgebied van de wolf wordt verstoord en dat is verboden.

4 reacties

 • Leo Vis

  2 weken geleden
  Absurde stelling van Faunabeheer. Er waren wilde zwijnen en er was de jacht om ze op peil te houden, decennia lang. De jacht op wilde zwijnen heeft de wolf niet gestoord om hier heen te komen en nu zou de jacht de wolf storen??
 • Nicky Jansen

  3 maanden geleden
  @GerritLouter: blijkbaar zijn er mensen die er een kick van krijgen om te moorden. Dát is al jaren het probleem. Laat de wolf zijn werk doen, in rust. Wat u de wolf verwijt, dat is juist wat de jager doet. Moorden voor de lol.
 • Gerrit Louter

  3 maanden geleden
  Bij de fauna bescherming zijn ze allemaal totaal gestoord en moeten door de rechter onder curatele worden gesteld.....nog nooit van m,n leven.....zoveel onzin aangehoord om alleen een moordlustig dier z.n gang te kunnen laten gaan...! blijkbaar zijn er mensen die er een kick van krijgen als er weer eens een wolf een aantal dieren heeft dood gebeten...! niet omdat hij honger heeft....maar gewoon voor de lol...! nou dan ben je toch niet goed bij je hoofd...
 • bart verplak

  3 maanden geleden
  De provincie kan niet vaak genoeg voor de rechter gesleept worden.