Volledig scherm
Fender met zijn vader en het kraamcadeau. Foto Gerard Verschooten

Fender krijgt kraamcadeau van gitarist Toto (video)

NIJMEGEN - Ben je een paar maanden oud, krijg je een kraamcadeau van Steve Lukather, gitarist van de Amerikaanse band Toto.Het overkwam Fender Toto Bach uit Nijmegen.

Roepnaam Fender. Bedacht door zijn moeder Joyce, geïnspireerd door vader Martijn, fervent muzikant met een voorliefde voor het gitaarmerk Fender en de band Toto.

Slagplaat
Een vriend van het stel leverde een geboortekaartje af bij platenmaatschappij Sony in Los Angeles. Daar werd meteen actie ondernomen. Lukather signeerde een slagplaat van een gitaar (zie foto) en het pakketje werd bij Fender en zijn ouders thuisbezorgd.

Toto, de tweede naam van Fender, is niet alleen afkomstig van de band. Hij is ook naar zijn opa's vernoemd die Ton en Toon heten. De naam Bach is natuurlijk ook bijzonder. Stamboomonderzoek heeft volgens vader Martijn uitgewezen dat er een link is met de Duitse componist Johann Sebastian. Fender stamt af van zijn broer.

Lees meer over Fender Toto Bach in de papieren krant,editie Nijmegen van vrijdag 4 november 2016, in onze betaalde onlinekrant of in onze krantenapps.

Ben je een paar maanden oud, krijg je een kraamcadeau van Steve Lukather, gitarist van de Amerikaanse band Toto. Het overkwam Fender Toto Bach uit Nijmegen. Lees meer op http://dg.nl/fender.