Volledig scherm
Een zee van fietsen voor de Rabobank aan het Keizer Karelplein in Nijmegen. © Bert Beelen

'Fietsstallingen Nijmegen moeten 24/7 open zijn'

NIJMEGEN - Alle fietsenstallingen in het centrum van Nijmegen moeten 24 uur per dag en zeven dagen per week open zijn.De stalling aan de Bisschop Hamerstraat moet bovendien de grond in en fors worden uitgebreid. Dat stelt Jolanda van Veluw, voorzitter van het bewonersplatform Binnenstad.

Volgens Van Veluw is haar idee dé manier om het grote tekort aan fietsenstallingen voor de groeiende groep binnenstadsbewoners op te lossen. Woningen in het centrum worden al jaren in hoog tempo omgebouwd voor kamerbewoning, waardoor het aantal bewoners groeit.

Rek
Van Veluw komt met haar suggesties als reactie op een plan van wethouder Ben van Hees. Die wil meer ruimte maken voor fietsen door op enkele plekken parkeerplaatsen in te ruilen voor een fietsenrek. Op één parkeerplaats passen al snel tien fietsen. Binnenstadbewoners kunnen hiervoor verzoeken indienen.

Pas op
Van Veluw waarschuwt: "Voor zo'n aanpassing moet er altijd goed overleg zijn met de buurtbewoners. We weten dat mantelzorgers soms nu al niet dicht bij het adres kunnen komen waar ze hulp moeten bieden."