Fietsster in kritieke toestand na aanrijding met taxi in Nijmegen

NIJMEGEN - Op de Graafseweg in Nijmegen is in de nacht van zaterdag op zondag een fietsster geschept door een taxi. Het slachtoffer, een 31-jarige vrouw uit Nijmegen,  ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volledig scherm
De politie heeft de bestuurder van de taxi aangehouden. © Roland Heitink

Het ongeluk gebeurde rond 03.30 uur. De fietsster werd ter plaatse door zowel politieagenten als het ambulancepersoneel gereanimeerd. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen, die in het Goffertpark landde. Volgens de politie is het slachtoffer hierna onder begeleiding van de trauma-arts 'in zorgwekkende toestand' naar het ziekenhuis gebracht. 

Volledig scherm
De plek van het ongeluk. De weg is inmiddels weer vrijgegeven. © DG

De politie doet geen uitspraken over hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De bestuurder van de taxi, een 29-jarige man uit Nijmegen, is aangehouden. 

De Graafseweg is tussen de Wolfkuilseweg en de Dennenstraat tot zondagochtend afgesloten geweest voor onderzoek. Inmiddels is de weg weer toegankelijk voor verkeer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.