Volledig scherm
© DG

Fietstunnel bij Zuidsingel in Duiven kan er komen

DUIVEN - De aanleg van een fietstunnel in de Duivense Zuidsingel is een flinke stap dichterbij gekomen.Burgemeester en wethouders hebben de provincie laten weten akkoord te gaan met het voorstel dat Gelderland eerder dit jaar deed.

B en W koppelen hun 'ja' op de bouw van de onderdoorgang aan de suggestie van Gedeputeerde Staten in een brief van 20 juli. Daarin stond dat de gemeente geen 750.000 euro of 484.000 euro hoeft bij te dragen, maar nog slechts 234 mille.

270.000 euro
Het college kan zich in dit voorstel vinden, te meer omdat de gemeenteraad begin deze maand een amendement aannam van Lokaal Alternatief. De achtmansfractie stelde voor in te stemmen met de tunnel mits de gemeente er hooguit 270.000 euro voor uit hoeft te trekken.

Snelfietsroute
De tunnel is onderdeel van de snelfietsroute van Zevenaar naar Arnhem. Dit fietsproject van de provincie, de opgeheven Stadsregio en de gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar en Arnhem beoogt fietsers op zoveel mogelijk kruisingen voorrang te geven. Dit gebeurt echter vrijwel nergens, zodat Gelderland de tunnel als een goedmakertje ziet. Duiven wilde daar vanwege miljoenenbezuinigingen lange tijd niet aan, maar is nu toch overstag.