Volledig scherm

File en flinke vertraging door afsluiting kruising bij GelreDome

ARNHEM - De afsluiting van het drukste kruispunt van Gelderland, het Nijmeegseplein bij GelreDome in Arnhem, leverde zaterdagmiddag in en rondom Arnhem files met forse vertraging op. Dat meldt de ANWB.

Verkeer dat vanuit de richting A325 naar of langs Arnhem wil, kwam bij Elst in een 3 kilometer lange file terecht. Weggebruikers moeten daar rekening houden met een vertraging van ongeveer 45 minuten. Ook de weggebruikers die uit de richting knooppunt Velperbroek komen, moesten rekening houden met vertraging.

De afsluiting zorgde ook in het centrum van Arnhem voor lange rijen weggebruikers en vertraging.

Omleidingen
Ook morgen moeten weggebruikers rekening houden met omleidingen. Het verkeer uit de richting A325 moet er bij de afslag Elden af. Richting Pleyroute of het oosten kan de automobilist rechtsaf de Burgemeester Matsersingel op en via de Pleyroute de reis voortzetten. Verkeer naar het centrum of richting Oosterbeek slaat na de afslag links af de Burgemeester Matsersingel op. Daarna gaat het via de Batavierenweg en de Eldenseweg naar het centrum.

Brug over
Verkeer vanuit het centrum kan de brug over, maar volgt na de splitsing van de rijbanen van de Nijmeegseweg de linkerbaan. Daarna kan het gemotoriseerd verkeer de weg via de Huissensestraat vervolgen. Omgekeerd kan het verkeer van de Huissensestraat rechts af de Nijmeegseweg op richting het centrum. Daarvoor is slechts één rijstrook beschikbaar.

Bekijk in bijgaande kaart de omleidingen.

Volledig scherm
Ook gisteren ontstond een lange file in het centrum van Arnhem als gevolg van de afsluiting van het Nijmeegseplein. © De Gelderlander

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo